Ceasuri & Bijuterii

Email imperial

25 nov 2009 45 afişări
Din aceeaşi categorie

Modelul sau "Temple of Heaven", exponent al artei de emailare cloisonné, este primul ceas care face parte din colectia muzeului, unde va fi expus permanent. Bineinteles ca, pe langa onoarea de a fi reprezentat in colectia unui muzeu de prim rang, entuziasmul Ulysse Nardin provine si din profilul public sporit pe care i-l va asigura decizia institutiei culturale, pe o piata din ce in ce mai importanta, daca nu cruciala pentru tot mai multe marci de orologerie. Ulysse Nardin a debutat in China in 2004, cu un punct de vanzare in Xi'an, iar primul magazin al marcii a fost inaugurat in urma cu trei ani, in Shanghai, in cea mai importanta zona comerciala a metropolei. In prezent, Ulysse Nardin detine 21 de locatii in China, din Beijing pana in Shenzen, Hangzhou, Shenyang sau Tangshan.

Tehnica de email cloisonné, folosita pentru modelul care se regaseste acum in colectia Muzeului Shenyang, este una dintre cele mai complicate, deoarece, pentru realizarea unui cadran e nevoie de circa 500 de milimetri de fir de aur, peste 50 de proceduri, cinci "coaceri" in cuptoare incalzite la 800-1200 de grade si peste 100 de ore de munca. Datorita procesului extrem de lung si complicat de realizare, ceasurile manufacturate cu ajutorul acestei tehnici sunt foarte putine si, la ora actuala, mai exista cel mult zece maestri ceasornicari care pot crea o asemenea piesa.

Ulysse Nardin se numara printre brandurile de haute horlogerie care acorda o mare atentie emailului, avand patru colectii dedicate emailarii cloisonné.

Temple of Heaven este un complex de cladiri taoiste din Beijing, construite in 1420, in timpul Dinastiei Ming si extinse ulterior, in timpul Dinastiei Qing. Cladirile erau vizitate in fiecare an de imparatii celor doua dinastii, care se rugau cerurilor pentru recolte bune (imparatii feudali chinezi credeau ca au fost zamisliti de ceruri). Vechiul Palat Quing din Shenyang, unde se afla astazi Muzeul Palatului Imperial Shenyang, a fost fondat in 1625 si era centrul activitatilor administrative ale dinastiei Quing. Astazi, muzeul face parte din patrimoniul cultural universal.