Gadget

Epson EB-W8D, proiectorul multifuncţional

19 aug 2010 48 afişări
Din aceeaşi categorie
Epson EB-W8D, proiectorul multifuncţional

Nu este un proiector convenţional, pe care îl plasăm pe o masă de consiliu sau îl ancorăm de un tavan, conectăm un laptop şi proiectăm ce avem nevoie. Unicitatea sa este dată de prezenţa în componenţa sa a unei unităţi optice DVD, plus a unui port USB şi a unuia HDMI care acceptă surse video High Definition.

Cu ajutorul lui şi a unui perete puteţi crea propriul cinematograf acasă, fără fire suplimentare, fără complicaţii inutile. Doar introduceţi dvd-ul cu filmul preferat, puneţi la microunde o pungă de popcorn şi veţi trăi în confortul propriului cămin experienţe cinematografice de calitate. Chiar dacă sistemul audio stereo încorporat, cu cele două difuzoare de 10 Watti, reproduce un sunet destul de puternic şi de clar, pentru o atmosferă cât mai apropiată de cea de cinema, recomand conectarea la un sistem de sunet mai pretenţios. Şi, dacă formatul standard DVD nu vă mai mulţumeste, prin portul HDMI puteţi conecta orice altă sursă High Definition, fie ea un bluray player, un laptop sau o consolă de jocuri. Rezoluţia maximă de 1.280 x 800 de pixeli este destul de mare pentru a viziona în condiţii onorabile filme sau jocuri HD. Remarc şi faptul că este compatibil pe partea video cu formatele DivX, MPEG 1/2/4, pe cea audio cu MP3, WMA, iar pe cea foto cu JPEG, fişiere care pot fi rulate atât prin intermediul unităţii optice, cât şi prin portul USB. Poate deveni un puternic centru al divertismentului nostru personal. De la o distanţă de aproximativ 2 metri se poate obţine o imagine cu o diagonală de până la 60 de inchi, adică 152 cm. În sufrageria proprie, plasându-l la aproape 3 metri de peretele pe care am proiectat, am obţinut o diagonală a imaginii de peste 3 metri. Chiar dacă dispune de o putere luminoasă de 2.500 de lumeni şi de un senzor care o reglează în funcţie de ambient, pentru o calitate desăvârşită a imaginii aveţi nevoie de lăsarea înserării. Vizionarea unor filme cu ajutorul lui nu poate fi deloc comparată cu cea de pe un televizor, chiar şi LCD, cu o diagonală mai mică. Dimensiunile mult mai mari, contrastul de 3.000:1, imaginile clare, culorile naturale vă garantează o experienţă superioară.

Îşi poate dovedi utilitatea şi într-o unitate de învăţământ de orice nivel ar fi ea, gimnaziu, liceu sau universitate. Poate fi de ajutor dascălilor prin asigurarea suportului multimedia necesar pentru lecţii interactive şi de calitate. Când eram elev, parcă au trecut milenii de atunci, îmi aduc aminte cu plăcere de momentele în care, în laboratorul de biologie, se stingea lumina şi doamna profesoară ne proiecta diapozitive. Ce farmec aveau acele ore. Ce absorbiţi eram de cele proiectate. Aşa că îmi dau seama cât de eficient pot fi stimulaţi elevii din zilele noastre cu aşa tehnologii la dispoziţie. Imagini de calitate, sunet pe măsură, funcţii multimedia, un instrument didactic care nu ar trebui să lipsească din nicio şcoală.

Un alt atu al lui este faptul că poate fi pus în funcţiune foarte repede. Porneşte în câteva secunde, se ajustează imaginea pentru parametri de vizualizare optimi, se reglează claritatea şi gata, suntem gata pentru distracţie, lecţii sau şedinţă.

La fel, odată apăsat butonul de oprire, în câteva secunde s-a închis. În plus are mâner şi husă specială pentru protecţie, astfel că poate fi transportat oriunde este nevoie de el.

Proiectorul costă aproximativ 3.946 de lei, iar lampa 1.222 de lei, aceasta având un timp de funcţionare de aproape 4.000 de ore.
www.imidoresc.ro

Caracteristici Tehnice

Tehnologie: 3LCD
Rezoluţie: 1.280x800 pixeli
Luminozitate: 2.500 lumeni
Contrast: 3.000:1
Dimensiunea imaginii:
de la 30 de inchi până la 318 inchi
Conectori: 1 x D-sub 15-pin (RGB),1 x USB 2.0 type B, 1 x RCA, 1 x Component,
1 x HDMI, 1x Digital SPDIF (Coaxial)
Audio: 2 x 10 watti stereo
Consum: 292 W
Greutate: 4,3 Kg
Dimensiuni: 239 x 335 x 127 mm
Formate compatibile: MPEG 1/2/4,
DivX 3/4/5/6 Ultra, MP3, WMA, JPEG

Concluzii

Pro
- Imagine foarte bună, de calitate
- Intrare HDMI pentru formatele HD
- Sistem audio performant cameră mică

Contra
- Preţul