Style

Evadare de week-end: Săftica Resort - GALERIE FOTO

30 iul 2010 2684 afişări
Din aceeaşi categorie

Locaţia se află la aproximativ 20 de kilometri de Piaţa Universităţii, la 10 minute de aeroportul Otopeni, în localitatea Săftica. Este un resort care îşi propune să atragă mai ales clienţii care sunt în tranzit spre Bucureşti şi au nevoie de cazare câteva nopţi, departe de agitaţia oraşului. Însă aici vin şi cei care îşi doresc o evadare de week-end cu familia, nu foarte departe de Capitală.

Când ajungi aici, te întâmpină mai întâi restaurantul cu terasă, într-un decor tradiţional cu băncuţe din lemn şi muşcate. Meniul, fără prea multe pretenţii, îţi propune atât reţete tradiţionale româneşti, pentru o gustare de prânz, dar şi pizza italienească specială, cu blat maturat 2 zile.

Dacă vii aici cu familia şi vrei să petreci o după amiază întreagă poţi "comanda" un workshop de brutărie. Restaurantul dispune de un cuptor tradiţional ardelenesc, iar cei interesaţi, pot participa, la cerere (costă 400 de lei), la prepararea pâinii alături de brutarul specialist. Întregul proces durează 6 ore (de la frământat, la încins cuptorul şi coacerea pânii). Rezultatul? 15 pâni de 2,5 kg pe care le puteţi lua acasă.

Şi fiindcă tot vorbim de metode tradiţionale, nu rataţi grădina de zarzavaturi din care se aprovizionează restaurantul. Vizitatorii pot face plimbări în grădină alături de copii pentru o "lecţie de botanică" sau îşi pot alege legumele pentru salate.

Zona de motel a resortului dispune de câteva căsuţe pentru cazare. Sunt camere duble mobilate modern, cele mai căutate fiind camerele cu pat matrimonial cu baldachin. Preţurile sunt cuprinse între 120 şi 160 de lei pe noapte.

În cadrul resortului din Săftica se pot organiza şi evenimente (de la petreceri la evenimente corporate), acesta dispunând de un cort cu 400 de locuri.

Momentan în construcţie, piscina de dimensiuni impresionante din faţa acestuia, îşi propune să fie atât un punct de atracţie pentru cei care vin să petreacă aici câteva zile, dar şi o zonă de lounge, bar şi club în aer liber pentru cei care vor să petreacă o noapte în afara oraşului. Dotată cu jacuzzi, waterbar, pupitru de DJ chiar deasupra apei, piscina publică va fi inaugurată în 15 august.

Săftica Resort
Calea Bucureşti, 51, Săftica, comuna Baloteşti, jud Ilfov.
Tel: 0752665590 sau 0742665590

Citeşte şi: