Style

Evadare de weekend: Rezervaţia naturală Comana, Casa Pescarului

20 aug 2010 1123 afişări
Din aceeaşi categorie
Evadare de weekend: Rezervaţia naturală Comana, Casa Pescarului

Parcul natural Comana este denumit "Delta de lângă Bucureşti" pentru că ocupă locul 2 ca biodiversitate, după Rezervaţia Delta Dunării şi e la doar 30 de km de capitală, înspre Giurgiu. Aflat la doar o oră de Bucureşti parcul se întinde pe aproximativ 25.000 de hectare şi ascunde sute de specii de păsări, peşti şi plante, păduri şi rarele rezervaţii de bujor, ghimpe şi mărgăritar. "Delta" poate fi vizitată cu barca cu motor (4 locuri), care costă 120 lei /oră însă rezervările trebuie făcute cu 48 de ore înainte.

Cei care vor să rămână peste noapte au opţiunea de a campa (costă 13 lei locul de cort pentru 24 de ore) sau de a închiria una dintre camerele pensiunilor din apropiere. În momentul de faţă singura posibilitate de cazare este la Casa Pescarului cealaltă pensiune existentă fiind în renovare.

Casa rustică a fost construită pe malul lacului şi are 4 camere şi o baie comună. Întreaga pensiune costă 120 de euro pe noapte şi este rezervată aproape în fiecare weekend până la sfârşitul lui septembrie, prin urmare cei care vor să rezerve trebuie să sune cu ceva timp înainte. Clienţii Casei Pescarului pot să închirieze bărci pentru a vizita " Delta" (aici preţul este în jur de 35 de euro) sau pot merge la plimbare cu trăsura prin pădurile din jur (costă 100 de euro), înspre Fântâna cu Nuc unde legenda spune că a fost omorât Vlad Ţepeş. Pentru amatorii de orice fel de sporturi, lângă casă e amenajat şi un teren de tenis şi fotbal iar pentru cei care vor să meargă la pescuit există lacul din faţa pensiunii ( în rezervaţie pescuitul fiind strict interzis).