Style

Fete rele, baiat "bun"

27 oct 2006 41 afişări de Stefan Dobroiu
Din aceeaşi categorie
Fete rele, baiat "bun"

John Tucker (Jesse Metcalfe) arata bine, este bogat si inscrie cele mai multe cosuri la mult-mediatizatele jocuri de bascket cu echipa liceului. Mai mult, cand in raza vizuala ii apare o colega plina de vino-incoace, a o cuceri devine o datorie de onoare. Cu un alai de "foste" in jurul lui, nu e deloc de mirare ca trei dintre nefericitele "traduse" se coalizeaza pentru a i-o coace si a-l transforma pe John din cel mai "cool" in cel mai "uncool" baiat din tot liceul. Totul in ultima comedie cu si despre adolescenti, "John Tucker trebuie sa moara" al regizoarei Betty Thomas ("Doctor Dolittle").
Dupa retetele stereotipe ale Hollywoodului, cele trei razbunatoare sunt ambitioasa superinformata Carrie (Arielle Kebbel), activista vegetariana Beth (Sophia Bush) si sefa majoretelor Heather (Ashanti). Cand incercarile lor de a-l ridiculiza pe John il fac pe acesta sa fie si mai cool (niste chiloti tanga joaca un rol important), celor trei harpii le vine o idee de-a dreptul parsiva: o iau pe nou-venita Kate (Brittany Snow) si o transforma dintr-o fiinta dulce si tocilara intr-o bomba supersexy cu scopul declarat de a-i suci mintile lui John si de a-i frange inima fara nicio ezitare. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din liceu - Kate e cam prea mult atrasa de John ca sa mai fie atenta la rautati si strategii, prin urmare totul se indreapta spre dezastru.
Aflata foarte in largul ei in lumea comediei, Betty Thomas nu are cum gresi cu acest scenariu previzibil, lejer, dar amuzant. Ceea ce surprinde la "John Tucker Must Die" este finalul (nu, John Tucker nu moare!), suficient de ambiguu ca sa-l faca pe adolescentul obisnuit cu stilul "mura in gura" al filmelor de gen sa-si cam bata capul ca sa inteleaga mesajul.
In rest, filmul este surprinzator de feminist. Daca de obicei personajul feminin era "premiul" dupa care alergau toti barbatii, "John Tucker Must Die" schimba tendinta, iar Jesse Metcalfe (gradinarul din "Neveste disperate") este o alegere cat se poate de potrivita pentru rolul titular. Actorul de 28 de ani (se pare ca a ramas de multe ori repetent) are exact fizicul necesar pentru a fi convingator intr-un rol de cuceritor. Iar jumatatea feminina a publicului va avea ocazia sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura: sa vada un actor celebru pentru frumusetea lui (revenim la acei chiloti tanga) jucand un tap ispasitor ce o incaseaza pentru toate nedreptatile facute vreodata de "el" "ei".
Ca satelit al cuplului Snow-Metcalfe, trio-ul razbunator este si el o buna sursa de umor. Fiecare dintre cele trei "ex" se considera singura pretendenta cu sanse reale la inima/portofelul/popularitatea lui John si le dispretuieste hotarat pe celelalte doua, ceea ce face ca alianta lor strategica sa fie subminata de orgoliile nemasurate. Iar filmul lui Thomas, desi feminist si partinitor, inscrie si un alt punct bun: ridiculizeaza obsesia americanului pentru imagine si prestigiu, in detrimentul sinceritatii.
Brittany Snow este clar vedeta filmului, singura ei problema fiind una de imagine: arata de parca ar fi un experiment genetic, jumatate din gene provenind de la Reese Witherspoon, iar jumatate de la Jennifer Aniston. Iar aspectul fizic se extinde si asupra jocului actritei: ea amesteca naivitatea entuziasta a "blondei de la Drept" cu sfatosenia amuzata a lui Rachel din "Friends". Avand in vedere succesul celor doua actrite, probabil ca strategia lui Snow este buna.

John Tucker Must Die/John Tucker trebuie sa moara
R: Betty Thomas
Cu: Brittany Snow, Jesse Metcalfe, Ashanti, Sophia Bush, Arielle Kebbel, Jenny McCarthy, Penn Badgley
Din 27 octombrie