Travel

Gadget MIX

22 iul 2009 22 afişări
Din aceeaşi categorie

Echipamentele electronice, gadgeturile, ne complica uneori viata, dar ne si aduc satisfactii pe masura performantelor sau caracteristicilor lor. Pentru orice motiv le-am utiliza, fie business sau distractie, au fost, sunt si vor fi prezente constante in universul nostru personal.

1. Vaio Z41WD/B - Uzina Ultraportabila

Noul ultraportabil al celor de la Sony se distinge prin aspectul premium destinat in special oamenilor de afaceri de top, dar si prin configuratia extrem de puternica chiar si pentru prelucrari video de inalta fidelitate: Windows Vista pe 64 de biti, 6 GB de RAM, hard disk de 400 GB si un procesor Intel Core 2 Duo P9700 la 2,8GHz.

Continuam cu ecranul de 13.1 inchi cu o rezolutie de 1600 x 900 pixeli sustinuta de sistemul de grafica hibrida a carui placa video principala este o NVIDIA GeForce 9300M GS, portul HDMI Out, iar accesul la internet in afara biroului este asigurat prin modulul 3G incorporat.

Pret 10.699 lei, www.sony.ro

 

2. Jet, Cel mai inteligent telefon

Samsung-ul Jet se distinge prin calitatea finisajelor, prin dimensiunile si greutatea reduse, dar in special prin ecranul stra lucitor AMOLED de 3.1 inchi care afiseaza prin interfata TouchWiz 2.0 culori incredibile, demne de tehnologia pe care o incorporeaza.

Functionarea extrem de rapida si ras punsul prompt la diversele comenzi tactile sau la cele detectate cu ajutorul accelerometrului sunt asigurate de cel mai puternic procesor intalnit la un telefon full touch, unul la 800 MHz.

Este un telefon cu functii multimedia din cele mai avansate cum ar fi camera foto de 5 Megapixeli cu editor foto, compatibilitatea DivX, XviD, H.264, dar si MP3 sau Jpeg. Nici aplicatiile mai serioase, de business sa zicem, nu sunt lasate deoparte si avem suport 3G si Bluetooth 2.1, A-GPS cu harta 3D, browser-ul de internet Dolphin, precum si compatibilitate cu Microsoft Exchange ActiveSync pentru schimbul in timp util de e-mail-uri. Va las pe voi sa ii descoperiti prin utilizarea acerba a tuturor functiilor „cool" pe care le ascunde si care, garantez, va vor incanta.

Pret aproximativ 2.000 lei, www.samsungmobil.ro

3. Garmin Nuvi 865T - companionul de calatorie

Nu mai putem face o calatorie cu masina fie ea de placere sau in interes de business fara serviciile unui GPS amplasat pe bord. Modelul celor de la Garmin se distinge prin designul modern si ecranul mare de 4.3 inchi, luminos chiar si pentru zilele insorite.

Harta cu ajutorul careia ne orientam este una dintre cele mai complete de pe piata, o putem vizualiza in 2D sau 3D, fiind foarte utila atat la nivel de detaliu al locurilor prin care trecem, cat si ca interactiune vizuala cu ea.

Trecerea prin intersectii, schimbarile de banda sau de sens sunt subliniate vizual din timp cu ajutorul unor sageti foarte usor de urmarit pentru o orientare in spatiu mai facila.

Avem o multitudine de puncte de interes la dispozitie, traseul putand fi setat si prin cautarea acestora, iar cei care apasa mai tare pe acceleratie pot fi atentionati acustic atunci cand se apropie de o camera de proximitate.

Poate fi comandat vocal de catre cei care stapanesc foarte bine limba engleza si mai are destule alte functii si utilitare care pot fi de mare folos, cum ar fi receptorul de trafic, convertor monede, ghid lingvistic, convertor unitati, ora in lume, player Mp3, precum si posibilitatea de conectare prin Bluetooth a telefonului la el.

Pretul cu ROAD2008 preincarcat, CD full este de 2.090 lei, www.garmin.ro

 

4. Divertisment portabil

Dvd player-ul portabil al celor de la Philips, modelul PET744, are un ecran rabatabil de 7 inchi si este compatibil cu majoritatea formatelor DVD si CD, precum si cu cele MP3 sau DivX. Putem vizualiza direct prin portul SDHC fotografiile realizate in timpul vacantelor. Are o autonomie de aproximativ 6 ore, lucru foarte important in timpul calatoriilor lungi cu masina, fiind o unealta antiplictiseala foarte utila pentru pasagerii din spate, fie ei copii sau bunici.

Are un pret de 899 lei, www.philips.ro

 

5. Raidsonic IcyBox - cutiuta multimedia

De curand si-a facut aparitia pe piata noastra un alt mediacenter full HD in 1080p demn de luat in seama de toti cei care isI pastreaza colectiile multimedia si in format digital. Sub carcasa mica, eleganta, care poate fi asezata chiar si in livingurile mai pretentioase din punct de vedere stilistic, se poate monta un hard disk de pana la 1.5 TB.

Lista de compatibilitati atat pe partea video cat si foto sau audio este impresionanta. Putem rula cu ajutorul lui cam orice format digital video existent pe piata la ora actuala, chiar si High Definition (Divx, Xvid, MKV etc). Inca un aspect impor tant: recunoaste formatul ISO, astfel ca ne putem pastra colectia de filme cumparate in cel mai simplu mod. Bineinteles ca are conector HDMI pentru vizualizarea la parametrii maximi pe un LCD sau plasma. Poate rula fisierele multimedia atat de pe hard disk-ul intern, de pe alte device-uri de stocare externa pe USB sau chiar prin intermediul retelei. Dispune si de servicii de retea ca Samba, FTP, NFS, UPnP.

Il gasim pe www.pc-coolers.ro la un pret de 900,5 Lei.