Gadget

Asus O!Play HD2 Mediaplayer la a treia generaţie

07 oct 2010 46 afişări
Din aceeaşi categorie

Pe numele său mic O!Play HD2, a treia generaţie de playere de la Asus, se face remarcat atât prin suportul pentru majoritatea formatelor digitale utilizate pe scară largă, cât şi prin opţiunile pe care ni le pune la dispoziţie.
Ne poate asigura încărcarea rapidă şi redarea fluentă, fără blocări, a oricărui tip de fişier video chiar şi la rezoluţii full HD în 1080p. Mai importante, cele pe care le utilizez frecvent, sunt cele cu extensiile MTS (formatul în care filmează camerele video AVCHD de generaţie nouă), AVI HD, MKV, dar şi imaginile ISO ale DVD-urilor. Trebuie să amintesc că poate decoda sunetul Dolby, un aspect foarte important pentru cei care nu deţin un sistem audio cu amplificator. De asemenea, putem asculta muzică în formatele MP3, FLAC sau WAV, dar şi vizualiza fotografii JPEG, BMP, PNG, GIF sau TIFF.
Atrage şi prin oferta generoasă de "conectică" pe care ne-o pune la dispozitie: sloturi pentru majoritatea tipurilor de carduri foto (CF, SD/MMC şi MS/MSDuo), porturi eSata, USB 2.0 şi chiar unul USB 3.0.
De asemenea, nu îi lipseşte portul HDMI pentru conectarea la televizorul HD, cel Ethernet pentru accesarea reţelei şi a internetului, dar şi cele pentru conectarea la sisteme audio mai performante. Utilitarul On-Line Media are câteva aplicaţii de internet, cum ar fi aceea pentru ascultarea web-radio-urilor, cea pentru starea vremii sau chiar cele pentru Flickr sau Picasa.
Un alt aspect important este reprezentat de posibilitatea încorporării unui hard disk SATA de 3.5 inchi. Putem transfera prin intermediul reţelei şi stoca direct pe el colecţiile noastre multimedia, pentru a ne putea bucura de ele cât mai rapid şi facil atunci când simţim nevoia. Acest spaţiu de stocare poate fi accesat ori prin servicii Samba, de file-sharing, ori prin FTP, ori prin streaming tip iTune. Din păcate, funcţi­ile tip NAS (Network Atached Storage) nu sunt active toate în acelaşi timp, ci numai pe rând. Să nu uităm de compatibilitatea DLNA, care ne asigură redarea videoclipurilor, melodiilor sau fotografiilor prin intermediul dispozitivelor compatibile, cum ar fi smartphone-urile de ultimă generaţie.
Un amănunt inedit îl reprezintă posibilitatea acţionării de la distanţă prin intermediul ecranului tactil al smarphone-ului vostru. Producătorii spun că este compatibil cu iPhone, la mine a funcţionat chiar şi pe un telefon cu Android, Galaxy-ul S.
Asus-ul O!Play este un mediaplayer foarte simplu de conectat, de configurat şi de utilizat, cu un meniu intuitiv, pe care îl înţelege repede oricine şi care vă poate asigura suportul necesar pentru divertismentul multimedia de care aveţi nevoie în clipele de relaxare.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

n Compatibilitate video: mp4, .mov, .xvid., .avi., .asf, .wmv, .mkv, .rm, .rmvb, .flv, .ts, .m2ts, .dat, .mpg, .vob, .mts, .tp, .trp, .iso, mts, .trp,.ifo,m1v,m2v,m4v
n Subtitrări: SRT, SUB, SMI, SSA,TXT
n Compatibilitate audio: MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, LPCM, WMA
n Compatibilitate foto: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
n Conectare HDD Intern: da
n Sistem de fişiere acceptat: FAT 16/32, NTFS, HFS, EXT3

Pro
- HDD-ul intern
- Are USB 3.0
- Cititor de carduri complet
- Funcţionarea ireproşabilă

Contra
- Nu are modul wireless
- Funcţiile NAS nu sunt accesibile toate în acelaşi timp
- Preţul

Va fi disponibil în curând şi în România la un preţ aproximativ de 699 lei, www.asus.com