Gadget

Cea mai mare fermă de caviar din lume se construieşte în Abu Dhabi

19 apr 2011 639 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Abu Dhabi se aproprie cu paşi rapizi de definitivarea celei mai mari ferme de caviar din lume după ce luna trecută a primit un transport de sturioni din Frankfurt.

Peştii au ajuns la cea mare fabrică de culturi acvatice din Abu Dhabi, o facilitate de 60.000 de metri pătraţi care va produce 32 de tone de caviar pe lună.

Ideea de a pune bazele unei piaţe de caviar e considerată îndrăzneaţă venind din partea unui oraş situat în deşert, însă oferta e adaptată pe măsura apetitului în creştere a Orientului Mijlociu pentru produsele de lux. Proiectul este o colaborare între compania Bin Salem Holding şi compania germană United Food Technologies care e specializată în tehnologie de culturi acvatice.

Ferma de caviar care e şi prima din Orientul Mijlociu va produce prima recoltă de caviar premium până la sfârşitul lunii.

Între timp a fost lansat şi un raport alarmant care anunţă că 85% din familiile de sturioni- una dintre cele mai vechi specii de peşti de pe planetă- sunt pe cale de dispariţie, devenind astfel cele mai ameninţate vietăţi de pe lista "Uniunii Internaţionale de conservare a naturii". Raportul anunţă că una din cauzele principale ale dispariţiei speciei este şi apetitul pentru caviar. Primul pe lista speciilor aflate în pericol de dispariţie se află sturionul Beluga din Marea Caspică, care produce celebrul caviar Beluga. Un kilogram de Beluga poate ajunge la 7000 de euro/kg.