Gadget

(P) Alegerea celui mai bun televizor al anului 2018

31 oct 2018 649 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

S-a scurrs aproape un secol de la inventarea televizorului, care de-a lungul acestei perioade a suferit nenumărate schimbări şi s-a îmbunătăţit, evoluând odată cu societatea pentru a-şi menţine statutul de cel mai important element de divertisment audio-vizual din viaţa noastră. De la primele modele mecanice şi până la cele mai avansate ecrane OLED, televizoarele au progresat treptat, iar nivelul de calitate a crescut nu numai cu fiecare schimbare de tehnologie, ci şi cu fiecare trecere la o nouă generaţie. În acelaşi timp, ele au devenit şi mai versatile, căci pot face mai multe lucruri, pot fi folosite în mai multe scopuri şi se adresează, prin urmare, unui număr mai mare de utilizatori. Dar, odată cu creşterea versatilităţii, a crescut şi diversitatea ofertei, astfel că alegerea modelului potrivit se poate dovedi adeseori a fi o adevărată provocare. Sunt o serie de factori de care trebuie ţinut cont pentru a obţine experienţa vizuală perfectă - factori de care Panasonic a ţinut cont la dezvoltarea celei mai noi generaţii de televizoare OLED.

Panoul utilizat influenţează în cea mai mare măsură calitatea vizuală oferită de un televizor şi reprezintă unul dintre aspectele de care utilizatorii trebuie să ţină cont la alegerea echipamentului dorit. Din acest motiv, noile televizoare Panasonic OLED folosesc cele mai avansate panouri disponibile pe piaţă şi pot furniza, drept urmare, un nivel de calitate fără precedent. Pe lângă acoperirea unui spectru de culoare extins, ele sunt caracterizate de unghiuri de vizibilitate extrem de largi, luminozitate maximă sporită şi un contrast de-a dreptul superb. La toate aceste avantaje, se adaugă şi un timp de răspuns foarte scurt, căci viteza de comutare a pixelilor este foarte mare, ceea ce permite, practic, rularea oricărui tip de conţinut, cu o fluiditate optimă.

Un panou de calitate nu este însă de ajuns pentru a obţine cea mai bună experienţă vizuală, căci el nu face altceva decât să afişeze imaginea aşa cum îi este furnizată de componenta hardware. Din acest motiv, este important ca un televizor de calitate să încorporeze pe lângă un ecran avansat şi un procesor de imagine puternic, prevăzut cu instrucţiuni menite să pună în valoare toate calităţile tehnologiei OLED curente.

Din acest motiv, noul procesor HCX care echipează televizoarele Panasonic OLED a preluat sistemul de culori folosit de monitoarele profesionale, căruia i-a adăugat niveluri intermediare, astfel că tranziţiile de negru obţinute sunt mult mai fluide şi mai plăcute ochiului.

Un procesor de imagine avansat facilitează o procesare corectă a conţinutului video, iar un ecran de calitate permite redarea fidelă a acestuia, dar nu garantează neapărat şi o percepţie vizuală de calitate. Pe lângă superioritatea tehnologică a subansamblurilor utilizate, un televizor trebuie să înglobeze şi o serie de funcţii, dotări, tehnologii şi optimizări pentru a putea asigura acea experienţă vizuală perfectă la care aspirăm. Din acest motiv, televizoarele Panasonic OLED beneficiază de un mix de dotări unic în industrie şi promit, prin urmare, o experienţă vizuală unică. O astfel de dotare unică este învelişul special cu care sunt prevăzute ecranele - Absolute Black Filter - care împiedică reflexiile neplăcute de lumină ambientală pentru a menţine acel negru perfect asigurat de tehnologia OLED. Astfel, contrastul superb şi detalierea superioară a scenelor întunecate sunt percepute corect, indiferent de condiţiile de mediu ambiental. Totodată, a fost implementată şi cea mai în vogă tehnologie video a momentului - HDR10Ă - care permite ajustarea dinamică a setărilor de afişare în funcţie de specificaţiile creatorului de conţinut. Astfel, telespectatorul are garanţia că fiecare scenă şi fiecare cadru dintr-un film vor fi afişate exact aşa cum au fost ele concepute de producător. Iar pentru completarea experienţei audio-vizuale desăvârşite, este absolut necesară existenţa unei soluţii audio performante, care să nu perturbe în vreun fel aspectul estetic al încăperii. De aceea, anumite televizoare Panasonic OLED sunt echipate cu Dynamic Blade Speaker - o boxă dezvoltată în colaborare cu laboratoarele Technics, la cele mai înalte standarde de calitate, specifice segmentului Professional.

 

În sfârşit, mai trebuie adăugat că televizorul perfect trebuie să asigure, pe lângă o experienţă audio-vizuală perfectă, şi o experienţă în utilizare cât mai plăcută, cât mai relaxantă, cât mai fluidă, dar în acelaşi timp şi cât mai complexă. Interfaţa software - firmware-ul unui televizor - poate avea un impact major asupra acestui detaliu, căci defineşte practic modul în care utilizatorul interacţionează cu echipamentul. Un televizor modern trebuie să asigure o funcţionalitate completă şi să ofere acces la o multitudine de servicii online, dar trebuie să o facă totodată într-un mod intuitiv şi captivant, oferind în acelaşi timp opţiuni de personalizare utilizatorului. Un bun exemplu în acest sens este My Home Screen 3.0 - soluţia folosită de noile televizoare Panasonic OLED - care, pe lângă un acces pe înţelesul oricui la toate serviciile importante ale momentului, dispune de un design modern şi rulează cât se poate de fluid.

Analizând succint caracteristicile de care trebuie să ţină cont, la alegerea unui televizor, utilizatorii care îşi doresc o experienţă audio-vizuală perfectă, devine evident că fundamentarea unei decizii este complexă şi diversificată, ilustrând cât de mult au evoluat atât tehnologia, cât şi societatea. Totodată, la fel de evident este că Panasonic a urmărit îndeaproape aceste evoluţii, oferind răspunsuri punctuale la toate cerinţele  pieţei. Ce a rezultat este cea mai avansată şi cea mai versatilă generaţie de televizoare OLED - cea mai bună alegere pentru cei care îşi doresc o experienţă cât mai reuşită, cât mai completă, cât mai captivantă.