Gastronomie

Cât îi costă pe bogaţii României friptura de lux

18 oct 2010 73 afişări de Dan RADU
Din aceeaşi categorie
Cât îi costă pe bogaţii României friptura de lux

Ce mănânci, aia devii. Dacă mănânci carne, rămâi prizonierul nevoilor primare. Adică mai mult sau mai puţin un animal. Este filosofia misticului indian Osho, care a predicat, printre altele, şi vegetarianismul. Filosofia Osho a fost îmbrăţişată şi de lumea bună a Bucureştiului, însă nu cea a misticului indian, ci a măcelăriei - restaurant cu acelaşi nume, unde carnea de vacă, în porţii care ajung şi la 600 de grame, este consumată de câteva luni numai cu rezervare înainte.

"Am păstrat tradiţia restauranului Osho din Statele Unite, meniul nostru fiind în proporţie de 90% bazat pe carnea de vacă. Mai avem carne de berbecuţ sau de oaie, brânzeturi şi vinul casei", spune Roxana, una dintre anfitrioane. Filosofia Osho, când vine vorba de carne, este că aceasta nu trebuie "întinată" cu aditivi şi nu trebuie ţinută niciodată în frigider - ea nu poate ajunge decât de pe bancul de lucru al măcelarului în tigaie şi apoi în farfurie. Aflaţi la ce preţuri se vinde friptura de lux pe www.gandul.info.