Gastronomie

Evadare de weekend: Valea Iazurilor - VIDEO şi galerie FOTO

09 iul 2010 1013 afişări
Din aceeaşi categorie

Se numeşte Valea Iazurilor şi se află la aproximativ 20 de kilometri de Bucureşti, în comuna Belciugatele. Cele trei lacuri, piscina de 400 de metri pătraţi, plaja de nisip, restaurantul pescăresc, terenul de fotbal, apartamentele cu jacuzzi propriu, sauna şi sala de fitness fac din acest complex o variantă pentru un weekend departe de capitală.

"Este un centru de agrement construit în locul unde erau fostele bălţi Cândeasca. Am deschis în 2002, mai întâi doar cu căsuţele rustice. Am construit apoi pensiunea rustică şi în 2008 am terminat şi pensiunea de trei stele plus", povesteşte Petruţ Iancu, unul dintre proprietarii complexului. Investiţia totală a fost de 2 milioane de euro, dar nu se gândeşte încă să o recupereze, ci plănuieşte noi atracţii pentru turiştii de sfârşit de săptămână - "un parc acvatic închis pentru cei care vor să vină la noi şi iarna. Lucrăm la acest proiect de un an. Am fost puţin încetiniţi de criza economică, dar nu ne-am pierdut speranţa. Până la urmă, la noi vânzările au fost în creştere de la an la an, indiferent de ceea ce s-a întâmplat în piaţă în ultimii doi ani", spune Iancu.

Cea mai mare atracţie la Valea Izvoarelor rămâne însă pescuitul sportiv. "Costă 60 de lei pe zi, se pescuieşte de la răsărit şi până la apusul soarelui şi în limita a cinci kilograme de peşte. Pescarii pot închiria terasa cu grătar de pe malul lacului pentru a-şi prepara singuri prada". Lacul este populat cu crap, amur, salonta, caras, sturion, şalău şi ştiucă.

Există soluţii de relaxare şi pentru soţiile de pescari sau pentru cei care nu găsesc pescuitul prea interesant. Valea Iazurilor are piscină exterioară şi plajă de nisip, teren de fotbal cu nocturnă, sală de fitness, saună şi jacuzzi (public sau personal, dacă alegeţi camerele de la mansardă).

Preţurile încep de la 50 de lei pentru o noapte într-o căsuţă rustică de pe malul lacului, continuă cu 80-100 de lei pentru o cameră din pensiunea rustică şi se ridică până la 350 de lei pentru apartamentul VIP. Există şi o ofertă specială de vară - "în cursul săptămânii, pentru 125 de lei de persoană sunt incluse şi sala de fitness şi sauna", spune Iancu.
Nici restaurantul complexului nu trebuie ocolit. Oferta include cel puţin trei feluri speciale - pomana peştelui, frigărui de peşte şi bucate din beciul ţăranului.