Luxul în gastronomie

Cum se bea vinul alb

30 ian 2014 4355 afişări de Roxana Cornac
Din aceeaşi categorie

Bei vin alb doar când mănânci peşte? Sau doar când iei prânzul? 

Nu se bea vin alb după cel roşu. Cine ţi-a zis aşa ceva? Cei din Burgundia şi Alsacia fac asta tot timpul. De ce să nu o faci şi tu?

Nu îl răci prea tare. Nu toate vinurile albe trebuie să fie servite reci ca gheaţa. Vinurile slabe, cum este şi Albarino, trebuie să aibă o temperatură de aproape 7 grade Celsius când sunt servite, dar alte tipuri au nevoie de o temperatură mai ridicată pentru a fi savurate cum trebuie. Soiurile mai complexe , precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc, vor avea o aromă mult mai bună dacă le "uiţi" pe masă. Dar asta nu e o ştiinţă exactă. Încearcă unul din aceste soiuri rece, apoi după ce l-ai ţinut un sfert de oră pe masă pentru a vedea cum îţi place mai mult. 

Citiţi mai mult pe www.gq.ro