Gastronomie

Noul business al unui avocat de pe Wall Street – brioşe pentru bărbaţi

18 iul 2010 63 afişări
Din aceeaşi categorie

Rum & Coke, B-52, Sidecar şi Driller. Nu sunt cocteiluri, ci brioşe pentru... bărbaţi. Când fostul avocat de pe Wall Street, David Arrick, şi-a pierdut slujba din cauza recesiunii, a decis să profite de popularitatea brioşelor şi să-şi schimbe cariera. "Am văzut că aceste prăjituri sunt foarte căutate. Dar sunt toate roz, feminine", spune fostul avocat.

"Aşa că am decis să le masculinizez puţin şi să deschid Butch Bakery". Arrick vinde acum brioşe cu 12 arome. Sidecar este o prăjitură cu lămâie înecată în coniac, cu umplutură de portocale şi ciocolată neagră. Driller are aromă de arţar, este glazurată cu bacon şi umplută cu ciocolată cu lapte.

"După ce am fost dat afară a trebuit să renunţ la mesele la restaurantele din New York pentru că erau prea scumpe pentru mine", povesteşte Arrick, citat de Reuters. "Dar nu vroiam să nu mai mănânc toate acele delicatese aşa că mi-am propus să mi le gătesc singur". Două dintre cele mai populare brioşe create de fostul avocat sunt Beer Run, o prăjitură cu bere şi ciocolată cu cremă de unt infuzată în bere şi cu topping de covrigei sfărâmaţi şi Mojito, o brioşă de lămâie însiropată cu rom şi glazurată cu ciocolată albă cu mentă.

Chiar dacă Butch Bakery se promovează drept un loc "cu brioşe masculine pentru bărbaţi adevăraţi", Arrick spune că 95% dintre clienţii săi sunt femei. "Am rezolvat problema pe care o aveau femeile la zilele de naştere ale prietenilor lor". De la deschiderea din noiembrie 2009, Arrick spune că afacerea a cresscut cu 500%, în ciuda crizei economice. Acum Butch Bakery vinde în jur de 500 de brioşe pe zi cu 4,25 dolari bucata.