Gastronomie

Unde găseşti delicatese spaniole autentice în Bucureşti?

01 feb 2013 8812 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

 

Iberico sau Serrano? Cei de la Bucharest Daily Secret au descoperit recent un magazin cu produse autentic spaniole, cu jambon, paella home made, brânzeturi şI alte delicatese tradiţionale despre care senor Jose Barton, proprietarul, e gata să povestească oricând mai multe, în spaniolă, engleză sau română.

“Mergeam pe Eminescu şi când am cotit pe Tunari, prezenta steagului Spaniei ne-a suprins. Ne-am propus să investingăm, ne-am apropiat şi fără a mai pierde timpul am intrat în casa unei familii spaniole, doar ca sufrageria acestora era un magazin şi în loc de bibelouri aveau jamon, brânzeturi spaniole, măsline, salam şi multe alte specialităţi. Sufrageria acestei familii se numeste "La Tienda" şi aici noi am găsit paella şi tortilla ca acasă la ele”, scriu cei de la Bucharest Daily Secret.

Tot pentru o experienţă autentic spaniolă trebuie încercat şI Alioli, de pe strada Popa Tatu nr. 4. Numele restaurantului vine de la un sos specific spaniol care este de altfel adus clienţilor la începutul mesei, din partea casei. La Alioli găseşti cele mai savuroase Paella, cu fructe de mare sau pui, şi coadă de taur în vin, specialitatea casei, care trebuie comandată alături de o porţie de cartofi prăjiţi. Toate acestea sunt pregătite de un bucătar portughez care a stat în Spania, de altfel toţi cei care lucrează în restaurant au locuit ani buni în Spania, aşa că sunt în măsură să răspundă la orice întrebări legate de cultura gastronomică a ţării

Citeşte şi: