Arts & Design

Genţi, pistoale şi parfumuri

14 oct 2010 605 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Genţi, pistoale şi parfumuri

În vitrina parfumeriei Createur 5 D'Emotions de pe Strada Doamnei nr. 5, sunt aşezate genţi, iar în genţi sunt ascunse pistoale şi cuţite. Sau cel puţin aşa ar avea impresia un trecător care încă nu a auzit de brandul de genţi Vlieger & Vandam. Carolien Vlieger and Hein van Dam sunt cei doi designeri olandezi care în 2002 realizau pentru prima oară o geantă cu rol de înger păzitor - "Guardian Angel".

Modelele au fost inspirate de violenţa şi crimele din ce în ce mai prezente în media. Primele serii din "Guardian Angel" au fost realizate din genţi second hand şi din lână embosată cu siluete de pistoale şi cuţite de bucătarie asemănătoare celor din thriller-ul lui Hitchcock, "Psycho".

Genţile au avut succes imediat, iar în 2005 au fost expuse chiar la MoMA, Muzeul de artă modernă din New York, devenind în 2006 parte din colecţia permanentă a muzeului.

Pentru sezonul toamnă-iarnă 2010-2011 Vlieger & Vandam au introdus trei modele noi de genţi din piele, printre care o tolbă unisex denumită "Guardian Angel Tote", o geantă plic "Guardian Angel Clutch" şi modelul "Guardian Angel Soft".

Genţile cu "pistol" se vând în peste 70 de magazine din lumea întreagă şi au ajuns recent şi în parfumeria Createur 5 D' Emotions, pe lângă alte modele realizate de cei doi designeri. Preţul unui "Guardian Angel" din piele porneşte de la 200 de euro.

Pentru acest sezon, pe lângă poşetele cu pistoale şi cuţite, Carolien Vlieger şi Hein van Dam au realizat şi o serie de modele mai artistice, stropite cu vopsea, inspirate din picturile artistului Jackson Pollock. Acestea vor fi prezente şi în Createur 5 D' Emotions.