Arts & Design

Grădina Micului Paris

19 mai 2011 324 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Weekendul acesta are loc la Carol Park Hotel cea de-a treia ediţie a Expoziţiei Anuale a Designerilor Florişti "Best Flower 2011". Târgul a fost iniţiat de hotel în 2009 şi a devenit între timp un fenomen artistic la care participă anul acesta 22 de designeri florali profesionişti din toată ţara şi încă 16 amatori, printre care se regăsesc medici, avocaţi sau economişti ce cochetează cu designul floral ca pasiune.

"Când am lansat ideea acestui târg în urmă cu trei ani, nu exista o piaţă pentru designul floral Anul acesta în oraş au mai avut loc deja două iniţiative dedicate designului floral, iar publicul a devenit mai interesat. Ne-am inspirat pentru organizarea expoziţiei din marile târguri ce aveau loc în perioada interbelică, în Bucureşti, lângă Parcul Carol şi bineînţeles din evenimentele de gen din Marea Britanie şi Regatul Monaco", spun reprezentanţii Carol Park Hotel.

În primul an târgul a fost vizitat de aproximativ 300 de oameni, în 2010 de 1.500 de oameni, iar anul acesta organizatorii aşteaptă aproximativ 3.000 de invitaţi. Aceştia vor putea vizita hotelul amenajat în fostul Palat Şuter de pe dealul Filaret, vor putea savura un meniu de primăvară pe terasa cu privelişte a hotelului sau doar admira invazia de flori de la târg.

Anul acesta, pentru prima oară, expoziţia de flori a fost asociată şi cu designul vestimentar, aşa că, pe lângă creaţiile florale, cei care vor vizita Carol Park Hotel weekendul acesta vor avea parte şi de creaţii semnate de designeri ca Rita Mureşan, Cătălin Botezatu, Mirela Diaconu, Kinga Varga, Clara Rotescu, LKIT şi Snobbish Breakfast.

Tema "Best Flower" este anul acesta "fashion and flowers", iar designerii florali urmează să expună în categoria "Profesionişti" în trei secţiuni clasice: Buchet de mireasă, Compoziţii florale şi Aranjamente pentru interior.

Continuând tradiţia colaborării cu atelierul de creaţie şi design floral Life 3, la eveniment a fost invitat şi Per Benjamin, un maestru florist scandinav multipremiat campion internaţional care va ţine o prelegere sâmbătă, începând cu ora 10.00, despre propriul său sistem de culori care i-a adus recunoaşterea internaţională.

Tot în premieră anul acesta va fi inaugurată şi secţiunea Hobby, în cadrul căreia amatorii şi pasionaţii de design floral vor putea participa cu creaţii proprii în expoziţie.

"Printre expozanţi există pasionaţi de flori care cultivă propriile terenuri de levănţică sau comandă anumite flori tocmai din Brazilia. Alţii îşi caută florile preferate prin grădinile private ale celor care locuiesc în diverse părţi ale ţării sau îşi cultivă propriile grădini cu zambile sau lalele. Unii îşi comandă vaze speciale de la ceramişti. Există printre ei şi arhitecţi care inventează suporturi speciale pentru flori", spun organizatorii. Anul acesta, în premieră, expoziţia de flori de la Carol Park Hotel va avea loc sub Înaltul Patronaj al unei figuri regale - Majestatea sa Regina Ana a României, la fel ca expoziţiile de flori din perioada interbelică.