Gadget

HTC Hero – internet la purtator

19 nov 2009 47 afişări
Din aceeaşi categorie
HTC Hero – internet la purtator

Piata smartphone-urilor este una dintre cele mai dinamice la ora actuala, daca nu cea cu cel mai accentuat ritm de crestere. Pana acum nu mai mult de 1 an, suportul software era oferit ori de Windows-ul Mobile, ori de Symbian, ori de aplicatii proprietare ale producatorilor, mai mult sau mai putin inspirate. Intre timp si-a facut aparitia inca un sistem de operare mobil, creat de catre cei de la Google, pe numele sau mic Android. Un sistem de operare tanar, dar care are parte inca de la inceput de sustinerea marilor companii care, rand pe rand, au inceput sa il adopte pentru telefoanele lor.

Astfel de echipamente au fost importate si la noi, unul dintre ele fiind HTC-ul Hero. Are un aspect simplu, elegant, placut la vedere. Carcasa este in intregime acoperita cu un material cauciucat care ii confera protectie si o mai buna aderenta la prindere. Sectiunea sa transversala are o forma ergonomica care urmareste conturul fetei utilizatorului. Prin dimensiuni si greutate este un telefon usor de manevrat si de purtat, chiar si intr-un buzunar mai stramt.

Interfata grafica este placuta atat la vedere cat si la utilizare. Culorile vii, iconitele vesele, widget-urile extrem de utile, interfata in sine iti pot asigura cel putin din acest punct de vedere o experienta desavarsita.

Dureaza putin pana te acomodezi cu filozofia utilizarii unui sistem pe care nu l-ai mai folosit pana acum. Accesarea telefonului din stand-by se poate face printr-o comanda tactila, naturala si usor accesibila, folosindu-ne doar de degetul mare al mainii drepte.

Pentru scrierea unui email, mesaj sau la completarea unei adrese de pagina web trebuie neaparat sa ne folosim de o tastatura virtuala. Butoanele raspund foarte bine la apasarea tactila, dar atunci cand telefonul este in pozitie verticala, parca sunt prea mici pentru degetele mai mari.

Ecranul tactil de 3,2 inchi este destul de mare pentru o vizualizare confortabila a paginilor de internet sau a fotografiilor chiar si in lumina mai puternica, iar functia sa tactila este una dintre cele mai performante pe care le-am intalnit pana acum. Raspunde excelent la atingerile multi-tactile, comenzile fiind preluate repede si precis.

Nu sta rau nici la partea de conectivitate. Ne putem conecta la internet atat prin conexiunea 3G+, dar si prin Wi-Fi. Nu putea sa ii lipseasca conexiunea Bluetooth pentru conectarea castilor, dar transferul de fisiere din calculator se poate face numai prin portul miniUSB.

O alta surpriza placuta am avut-o prin autonomia sa de functionare, care a fost de cel putin 3 zile, telefonul fiind utilizat in special pentru convorbiri si browsing pe internet prin conexiunea 3G. Din pacate nu are si un spatiu de stocare intern mai generos. Stocarea diverselor fisiere multimedia pe care le-am vrea alaturi de noi tot timpul se poate face numai pe un card microSD.

Find vorba de un sistem de operare proprietar Google, bineinteles ca avem la dispozitie majoritatea aplicatiilor lor: Gmail, Google Talk, YouTube, Google Calendar si Google Search. Nu puteau lipsi nici aplicatiile pentru retelele sociale, cum ar fi cele pentru Twitter sau Facebook. Avem la dispozitie si "piata" Android de unde ne putem descarca multe alte aplicatii de care am avea nevoie.

Pe langa accesarea unui cont de Gmail, putem configura si alte conturi de Pop3 sau Imap si chiar avem optiunea de sincronizare cu un server de Exchange. Putem chiar vizualiza documentele Office si PDF, dar lipseste optiunea de editare.

Pentru localizarea prin GPS avem la dispozitie Google Maps, o harta care devine mai detaliata si in Romania odata cu trecerea timpului. Ma refer in special la optiunile de navigare la care cei de la Google mai au inca de lucrat pentru tara noastra.

Browser-ul de internet are suport Flash si functioneaza rapid, navigarea este chiar o experienta placuta, atat prin utilizarea functiilor tactile ale ecranului, cat si a trackball-ulului.

Player-ul de muzica este compatibil cu formatele *.mp3, *.aac si *.wma, iar muzica poate fi ascultata si pe casti cu conector universal, la o calitate audio acceptabila. Putem vizualiza chiar si videoclipuri in format MPEG-4, H.263, H.264 si WMV. Functia de camera foto este simpla, chiar modesta. Beneficiaza de suportul unui senzor de 5 megapixeli, dar nu are blit incorporat si nici posibilitati prea complexe de setare. In schimb are un autofocus care functioneaza destul de repede, chiar si la fotografia tip macro. Fotografiile si filmele realizate sunt in aceeasi nota modesta, cu o calitate medie pentru un telefon mobil.

HTC-ul Hero este un telefon destinat acelora care sunt dependenti de internet. Prin performantele sale si aplicatiile incorporate le asigura conectivitatea necesara la resursele de care ar avea nevoie oriunde s-ar afla. Astfel ca, pentru a beneficia din plin de esenta lui, de ce are el mai bun, ar cam trebui sa va ganditi la achizitionarea lui impreuna cu un pachet de date mobile pentru minimizarea costurilor.

Il gasim la Orange incepand de la 349 euro cu TVA inclusa.

www.imidoresc.ro

Caracteristici Tehnice

> Dimensiuni: 112 X 56.2 X 14.35 mm

> Greutate: 135 g

> Ecran: 3.2-inchi, 320 X 480 pixeli

> Procesor: Qualcomm® MSM7200A™, 528 MHz

> Memorie Interna: ROM 512MB, RAM 288MB

> Extensie Memorie: microSD

> Autonomie in Convorbire: pana la 7 ore

> Autonomie Stand-by: pana la 440 ore (18 zile)

> Valoare SAR: 1.21 W/Kg

Pro

> Sistemul de operare Android

> Ecranul tactil care se comporta excelent

> Suportul pentru aplicatiile de Social Networking

Contra

> Functie de camera foto modesta

> Nu are stocare interna

> Pretul