Gadget

IAMM NTR62L - Biblioteca Multimedia

25 feb 2010 150 afişări
Din aceeaşi categorie
IAMM NTR62L - Biblioteca Multimedia

Piata mediaplayerelor a crescut substantial si la noi in tara. Au invadat-o diverse playere digitale, de la producatori mai mult sau mai putin cunoscuti, unele mai reusite, altele din contra. In bogatia asta de oferte care de care mai interesante atentia mi-a fost atrasa de o "cutiuta neagra", IAMM NTR62L, care poate rula fisiere video in formatul standard si cateva in cel High Definition si nu numai atat. La fel de bine poate avea rolul de tuner TV, dar poate si sa inregistreze semnal video din variate surse.

Carcasa neagra, intr-un finisaj piano black, elegant si modern, nu este foarte mare, dar poate adaposti fara probleme un HDD SATA de 3,5 inchi. Se mai distinge si prin micul ecran de 2 inchi din partea frontala cu ajutorul caruia putem rasfoi continutul folderelor si accesa muzica preferata fara sa mai pornim televizorul.

De ce l-am numit o "biblioteca" digitala? Pentru ca pe Hard-ul incorporat putem stoca o cantitate impresionanta de muzica, filme si fotografii. Eu imi pastrez colectia de cd-uri si dvd-uri originale in format digital, cd-urile in format mp3, iar dvd-urile cu filme sau concerte in imagine de tip ISO.

In acest fel le am mult mai repede la indemana atunci cand vreau sa le ascult sau sa le vizionez si le protejez contra deteriorarii pentru ca nu le utilizez frecvent. Astfel ca putem avea la dispozitie o biblioteca multimedia in toata regula, una in care ne putem pastra tot ceea ce ne este noua mai drag in materie de divertisment.

Singurul dezavantaj major este incompatibilitatea cu formatelele *.MKV si *.MTS, adica formatele video HD de noua generatie.

Cel mai tare am simtit lipsa compatibilitatii cu formatul MTS, unul rezultat din filmarile cu camere video AVCHD. In schimb, fisierele video convertite din cele MTS in xVid-uri HD se vad fara nicio problema.

De aceea, il consider ca fiind un player pentru fisierele video standard, cele de tip MPEG2, acestea fiind redate prin scalare chiar si in rezolutii de 1080p sau la rezolutia maxima pe care o suporta televizorul vostru.

Astfel ca filmele de pe DVD, la care este redat chiar si meniul principal, pot fi vizionate la o calitate mult mai buna, ati putea zice chiar ca va uitati un film HD. Daca tinem neaparat, putem rula DVD-urile si de pe o unitate optica externa atasata prin USB.

Este unul dintre primele mediaplayere la care nu mai trebuie sa ne alegem activitatea pentru a urmari un film, pentru a asculta muzica sau pentru a vizualiza fotografii. Pur si simplu, navigam prin folderele de pe HDD-ul intern sau de pe altul conectat prin USB si alegem ce ne dorim, orice fisier multimedia. De asemenea, putem rula fisiere si prin intermediul retelei de acasa, metoda mea preferata fiind prin accesarea stream-ului de Windows Media Player. Are incorporat si un server de FTP prin intermediul caruia putem schimba fisiere prin retea.

Pe langa rolul standard, de player multimedia, mai are si functia de inregistrare in formatul video standard. Cu ajutorul lui ne putem salva fara complicatii inutile vechile casete VHS in format digital. Avem la dispozitie conectori Scart, Component sau Compozit prin care putem cupla un video sau un dvd player de pe care putem inregistra semnalul video receptionat.

De asemenea, putem inregistra si emisiunile TV preferate, receptionate prin tunerul DVB-T, acesta avand si functie EPG pentru programarea timpului de inregistrare.

Pe toata perioada in care l-am utilizat, si nu a fost deloc scurta, mediarecorder-ul a func tio nat si inregistrat corect, fara probleme. Am fost mul tumit, dupa cum v-am mai spus, si de calitatea foarte buna a imaginii afisate pe televizorul LCD. Il gasim pe www.xdata.ro la un pret de 599,95 lei.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Compatibilitate video: MPEG 1, 2, 4; Xvid, DivX, HD file (.tp, .trp, .ts ), .AVI, .ISO, .IFO, .VOB, .MPG, .DAT

Compatibilitate audio: MP3, WMA, AC3, PCM, DTS (Down Mixing & Pass through)

Compatibilitatea foto: JPEG, GIF, BMP

Concluzii

Pro

Contra