Style

"Iartă-mă iPhone, căci am păcătuit"! O aplicaţie de spovedanie, aprobată în premieră de Biserica Catolică

08 feb 2011 367 afişări de Radu Racu
Din aceeaşi categorie
"Iartă-mă iPhone, căci am păcătuit"! O nouă aplicaţie de spovedanie, aprobată oficial în premieră de Biserica Catolică

Biserica Catolică a aprobat în premieră o aplicaţie oficială pentru iPhone menită să sprijine credincioşii în actul spovedaniei şi să-i aducă pe cei rătăciţi pe calea cea bună, scrie Reuters. "Confession: A Roman Catholic App" este prima aplicaţie de acest tip aprobată oficial de clericii catolici.

"Dorinţa noastră este să-i invităm pe catolici să intre în contact cu credinţa lor prin intermediul suportului digital" spune Patrick Leinen, unul din cei trei angajaţi ai companiei Little iApps care a dezvoltat aplicaţia.

"Confession: A Roman Catholic App" nu vrea să înlocuiască mersul la confesiune însă este menită să ajute credincioşii să-şi recunoască mai uşor păcatele. Prin intermediul aplicaţiei - care costă doi dolari - credincioşii pot să adauge în lista de păcate pe cele care nu sunt incluse în confesiunea uzuală precum şi să ţină socoteala cât a trecut de la ultima spovedanie.

Papa Benedict al 16 -lea a subliniat într-un discurs de la sfârşitul lunii ianuarie importanţa prezenţei creştine în lumea digitală.

Utilizatorii iPhone vor putea face plăţi la magazine cu telefonul

Potrivit reprezentanţilor firmei care a creat aplicaţia, un aport important l-au avut preoţii Thomas Weinandy şi Dan Scheidt. Ei precizează că aplicaţia a ajutat deja o persoană să se întoarcă la confesiune după 20 de ani de absenţă.

"Sperăm că tot mai mulţi vor urma", afirmă Patrick Leinen.

Citeşte şi: