Arts & Design

În biroul "regelui vagoanelor" Valer Blidar de la Banca Feroviara: Mobilă din lemn de păr african fabricată în Dubai şi covoare turceşti - GALERIE FOTO

18 feb 2012 2903 afişări de Mirabela Tiron
Din aceeaşi categorie

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care controlează Astra Vagoane Călători şi Banca Comercială Feroviara, îşi petrece timpul, când vine în interes de afaceri în Bucureşti, în biroul din cadrul băncii la care este acţionar.

Deşi exteriorul şi interiorul băncii nu se diferenţiază cu nimic de cel al altor bănci locale, când se deschide uşa de la biroul lui Blidar, senzaţia este că intri într-un apartament de lux dintr-un hotel de cinci stele, dar în acelaşi timp şi într-un muzeu de artă, dat fiind că pereţii celor trei încăperi ale biroului sunt acoperiţi de tablouri originale pictate de români (de exemplu unul dintre tablouri la intrarea în birou este semnat de Emil Ciubotaru- "Flori de câmp şi maci")

Biroul la care lucrează Blidar este din lemn de păr african, produs însă în Dubai. De altfel, tot mobilierul care îi decorează camera este produs în Dubai, lemnul fiind din păr african, după cum susţine chiar omul de afaceri.

Pe birou, omul de afaceri păstrează suveniruri din Malaysia, Dubai dar şi câteva trofee. Covoarele din biroul lui Blidar sunt turceşti.

Pe pereţi sunt expuse mai multe tablouri originale semnate de pictori români.

"Sunt un iubitor de artă şi cumpăr în special tablourile pictorilor români", explică Valer Blidar, fără a spune cât valorează aceste tablouri. Nu îşi petrece mult timp în această cameră, biroul principal fiind în Arad la fabrica producătoare de vagoane. Cu toate acestea, industriaşul are pe masa biroului "Ziarul Financiar", alături de câteva documente legate de licitaţia de tramvaie la care a participat în Cluj Napoca şi pe care o contestă acum, contractul fiind atribuit unor polonezi "mincinoşi", după cum afirmă el.

Nu vorbeşte despre clienţii pe care îi are banca, nici despre creditele acordate, susţinând că nu este treaba lui să ştie asta, ci a bancherilor pe care i-a angajat.

"Eu mă uit la profit", lămureşte Blidar.