Arts & Design

In stil florentin

24 nov 2009 138 afişări
Din aceeaşi categorie

Compania de consultanta Roland Berger s-a mutat intr-una dintre casele cu istorie ale Bucurestiului, unde camerele cu tavan inalt si labirinturile de holuri, adica cele aproximativ 16 incaperi au fost transformate in sali de sedinte si birouri. Codrut Pascu, directorul executiv al companiei, spune ca in momentul in care a inchiriat vila, in 2008, a avut de ales intre a pastra stilul florentin al casei, amenajand-o cu mobila veche sau a-i schimba fata, cumparand piese de mobilier modern . A ales a doua varianta pentru ca "suntem o echipa tanara", iar incaperile au capatat un design minimalist si business incadrat pe alocuri in elemente ce tradeaza venerabila varsta a casei.

Carti de business

"Printre lecturile mele preferate se gasesc viata lui Warren Buffet care mi se pare un tip interesant si Enron:The Smartest Guys in the room".

Corabie de lemn si glob pamantesc

"Imi plac "instrumentele" care au ajutat oamenii sa evolueze. Vaporul din lemn este o replica a unui vas amiral frantuzesc de prin anii 1500, care insemna pe atunci top technology. Iar globul pamantesc arata impartirea lumii cum era vazuta prin secolul 16."

Tablouri

"Imi place sa cumpar lucrari realizate de tineri artisti, sa incurajez actul lor creativ. Pentru biroul meu am ales o pictura ce seamana cu o opera din perioada cubismului in faza sa analitica, semnata de un artist contemporan pe nume Victor Bratu."

Gadgeturi (Blackberry, laptop)

"Am avut o perioada cand eram "freak" cu gadgeturile, aveam tot ce era la moda la momentul respectiv. Acum sunt adeptul ideii de functionalitate, nu mai testez "new comers" , prefer sa ma bazez pe gadgeturi deja testate si functionale. Imi place sa fiu la curent cu ce se intampla, sa fiu implicat, de aceea imi asum faptul ca am nevoie permanent de linii de comunicare, chiar si cand plec in vacanta."

"La birou ma relaxez uitandu-ma pe geam, vorbind cu colegii, nu practic yoga, nici feng shui. Din punctul meu de vedere relaxarea la birou inseamna sa schimbi ritmul, sa faci altceva".