Arts & Design

Inspirat de rimbaud si snoop dogg

17 dec 2009 600 afişări
Din aceeaşi categorie

In lume s-a lansat in septembrie anul acesta. In Romania lansarea Back to Black a avut loc pe 17 noiembrie intr-o vila istorica preschimbata intr-un palat misterios in mijlocul Bucurestiului. Madison Perfumery a invitat publicul in casa unor colectionari de arta extravaganti pentru a le oferi un tur olfactiv decadent, de la A Taste of Heaven, Straight to Heaven, Love, Prelude to Love si Beyond Love la Parisian Orgies - Cruel Intentions, Liasons Dangereuses. Pentru ca, la final, oaspetii sa se poata bucura de Back to Black, cel mai recent parfum By Kilian. "Nu mi-am propus sa fiu parte dintr-un trend. Am ales «Back to Black» pentru ca imi place foarte mult acest titlu (al melodiei cantate de Amy Winehouse) si negrul este totodata una dintre cele mai misterioase si mai pline de semnificatii culori", spune Kilian Hennessy.

Mostenitorul unei lungi dinastii de creatori de cognac, pionieri ai luxului, nepotul fondatorului grupului LVMH, Kilian a copilarit in pivnitele pline cu cognac ale familiei. In cautarea "angel's share" (acel cognac care se evapora in procesul de invechire), Kilian a descoperit stiinta parfumeriei. A studiat si lucrat la Christian Dior, Paco Rabanne, Alexander McQueen si Giorgio Armani. Iar acum a lansat o serie de parfumuri care se potriveste foarte bine cu propria-i personalitate.

"Am conceput L'Oeuvre Noire cu o ambianta cvasi-faustiana in minte. Am vrut sa fac o vraja ca aceia care au intunecat spiritul lui Rimbaud sau ca atunci cand sunt evocate vrajitoarele in Macbeth. Dar o vraja care sa se potriveasca si cu versurile melodiilor lui 50 Cent, Snoop Dogg sau Pharell Williams, versuri despre tentatia in fata violentei urbane", explica Hennessy.

Intrebat care este targetul Back to Black, Kilian raspunde scurt si concis - "Oamenii care vor sa fie sexi". Romanii nu fac exceptie, spune parfumierul. "Bestseller-urile din Romania sunt aceleasi cu cele din orice alta tara in care vindem parfumurile By Kilian".

Cat despre pret, 50 ml de Back to Black ajung la 881 de lei. "Toate parfumurile mele sunt costisitoare. Pentru ca au numai esente naturale. Back to Black contine miere din Laos, cedru din Maroc, de pe Atlas", explica Hennessy. In acelasi spirit cu tema "Artificial Paradises", parfumul Back to Black, al optulea din seria "L'Oeuvre Noire", a fost creat pentru a fi un afrodiziac olfactiv. Din compozitia sa fac parte note diferite, dar care se completeaza bine - de la miere si fructe la nuante lemnoase, de ambra si, cel mai important, accentul de tabac. Prospetimea bergamotei in contrast cu taria condimentelor - coriandru, nucsoara - promite o eleganta neconventionala. Romantismul vine de la zmeura si musetel albastru. Notele de baza sunt mierea din Laos, tamaie din Somalia, cedru de pe Atlas, muntele marocan, si vetiver (planta parfumata) din Haiti.

La toate acestea se adauga muschi de stejar si patchouli. Rezultatul - o aroma fina de tabac cu puternice nuante de ambra, floare de cistus din Spania, vanilie (din insulele Bourbon) si migdale.