Arts & Design

Insule private şi aventuri eco-friendly

24 feb 2011 69 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Se pare că nu existaţi pe harta turismului de lux dacă nu deţineţi sau măcar vizitaţi o insulă privată. Ratua Private Island, din arhi­pe­lagul Vanuatu (Pacificul de Sud) este o soluţie la "îndemână". Aici se pot explora plaje întinse, vulcani, păduri tropicale şi cascade subac­vatice virgine.

În plus Ratua păstrează cultura locală şi oferă turiştilor zece vile individuale, amenajate în stil indonezian, cu un amestec de piese vintage eclectice. Clădirile sunt vechi de 200 de ani şi au fost recons­truite, unele dintre ele având chiar plajă privată. O noapte la o astfel de vilă standard costă 300 euro de persoană în oferta Jet Set Planner, compania de servi­cii de concierge şi călătoriii de lux.

Cei care vor să fie trataţi regeşte pot merge la Reid's Palace din Funchal, Madeira, în Portugalia. Locul a fost construit iniţial pentru monarhi şi artişti renumiţi şi este împrejmuit de o grădină botanică care ar putea rivaliza cu marile grădini de la Versailles - 40.000 de metri pătraţi de spaţiu pentru plimbări. Un sejur începe de la 491 euro de persoană pentru o noapte de cazare, la agenţia Perfect Tour.

Din aceeaşi poveste princiară agenţia recomandă şi un sejur în Amalfi Italia, la hotelul Caruso de şase stele. Hotelul este situat pe cel mai înalt punct din orăşelul de pe coasta Ravello şi arată ca un adevărat castel ce pare că se ridică direct din Marea Mediterană. De la feres­trele camerelor se vede marea, iar grădinile hotelului sunt perfecte pentru plimbări lungi şi roman­tice. Pereţii camerelor sunt acoperiţi de fresce şi îţi dau impresia că eşti cazat într-un muzeu înconjurat de opere de artă. O cameră pe noapte începe de la 175 euro de persoană.

Pentru o aventură în sălbăticie şi pentru cei care vor să descopere lumea savanei una dintre locaţiile potrivite este Royal Malewane, Parcul Naţional Kruger (Africa de Sud). Un sejur cu Perfect Tour costă 539 euro de persoană pentru o noapte de cazare cu pensiune com­pletă. Tot pentru safari e renumit şi Zululand şi Thanda Private Game Reserve, susţin cei de la Jet Set Planner.

În Thanda Private Game Reserve puteţi observa viaţa animalelor sălbatice, iar apoi vă puteţi retrage pentru un tratament spa de 5 stele. O noapte într-un cort de lux plus pachet de spa costă 750 de euro de persoană.

Tot agenţia Jet Set are în lista de oferte şi o călătorie pentru cei "eco friendly" la Tivoli Praia do Forte Ecoresort, în Brazilia. Totul aici este conectat la natură, de la arhitectura clădirii până la camere şi împrejurimi. Preţul pentru 7 zile într-o cameră dublă începe de la 2.175 euro.

După exemplul "Ocolul pământului în 80 de zile", un adevărat călător prin lume foloseşte orice mijloc de transport (preferabil de lux) disponibil. Pentru asta există Pride of Africa - o călătorie cu cel mai luxos tren din lume. De fapt, sunt trei trenuri cu acelaşi grad de confort care fac legătura între cele mai exotice desti­naţii din Africa - din Cape Town până la Dar es Salaam, în Tanzania, trecând pe lângă Victoria Falls sau deşertul Namibiei.

Unul dintre cele mai complexe itinerare este însă cel care leagă Cape Town de Cairo. Experienţa durează 14 zile şi include un zbor cu o aeronavă specială, între 4 şi 13 nopţi petrecute în tren şi excursii speciale, organizate în fiecare staţie de oprire. Tarifele pentru călătorii încep la Jet Set Planner de la 1.200 de euro de persoană.

Cei care aleg zborul au şi ei la dispoziţie avioane private (business class) şi acces la VIP lounge-uri din aeroporturile din lume, iar turiştii care preferă să navigheze pot închiria iahturi de lux. Este o opţiune mai ales pentru cei care fac parte dintr-un club de yachting. De exemplu, yacht clubul de pe vasele de croazieră MSC oferă astfel de servicii exclusiviste: valet personal şi punte privată cu piscină, izolată de restul navei.