Style

IWC si Plastiki, pe urmele lui Kon-Tiki

16 iul 2009 49 afişări
Din aceeaşi categorie

Chiar daca, de la instalarea crizei economice, accentul s-a mai mutat de la nobilele si costisitoarele initiative ecologice (hrana bio si panouri solare) la prozaicele necesitati (cum ar fi hrana zilnica si plata ratelor), cruciatii mediului isi continua campaniile de salvare a Planetei de la sfarsitul sigur pe care pare sa-l prevesteasca dezvoltarea necontrolata.
Unul dintre acesti cruciati este David de Rotschild, membru al faimoasei familii din cercurile financiare cele mai inalte. Tanarul ecologist va porni, la inceputul lunii viitoare, in mult-anuntata expeditie denumita Plastiki si sprijinita de IWC, una dintre manufacturile haute horlogerie care fac eforturi clare de a „se inverzi".
De Rotschild, care arata ca si cum a descins din paginile revistei Vogue (amanunt care cu siguranta a contribuit la popularitatea modelului de Ingenieur pe care il poarta in cadrul parteneriatului cu IWC Schaffhausen), a selectat o echipa de savanti, marinari, scriitori si aventurieri care se vor imbarca pe un catamaran realizat numai din sticle de plastic, PET-uri si deseuri reciclate. Expeditia va porni din San Francisco si se va incheia la Sydney (refacand faimosul traseu al lui Thor Heyerdahl din 1947), in incercarea de a atrage atentia asupra poluarii. Nava va trece si prin cea mai mare groapa de gunoi a oceanelor, denumita The Great Eastern Pacific Garbage Patch.
Initiativa lui David de Rotschild de numeste Adventure Ecology, iar Plastiki e un nume foarte inspirat pentru o expeditie care atrage atentia asupra poluarii, dar care si rimeaza cu faimoasa Kon-Tiki a lui Heyerdahl.
Ceasul realizat de IWC Schaffhausen pentru aceasta aventura se numeste Ingenieur Automatic Mission Earth Edition „Adventure Ecology", iar alianta dintre cele doua nume subliniaza faptul ca manufactura elvetiana a fost recunoscuta drept o companie neutra din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
Ceasul e propulsat de Calibrul 80110, cu mecanism de incarcare Pellaton si cu un sistem integrat de absorbtie a socurilor. O carcasa interioara din fier moale protejeaza mecanismul impotriva campurilor magnetice. Ceasul (cu o carcasa de 46mm) si-a dovedit rezistenta in conditii extreme (temperaturi cuprinse intre -200C si +700C, schimbari abrupte de temperatura sau un nivel al umiditatii pana la 95%, lovituri puternice sau vibratii prelungite etc). Modelul este lansat intr-o editie limitata de 1.000 de exemplare.