Style

La ce boli sunt expuşi copiii care beau cola

15 feb 2011 116 afişări
Din aceeaşi categorie

75% dintre copiii americani beau zilnic sucuri bogate în cofeină, de tip cola, arată un studiu recent. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii americani au întrebat 2.000 de părinţi, care aveau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, cât de des beau micuţii cola.

Rezultatul sondajului a arătat că astfel de sucuri nu lipsesc din dieta zilnică a copiilor.
Medicii pediatri şi nutriţionişti atrag atenţia asupra pericolului la care părinţii îi expun pe minori, lăsându-i să bea astfel de băuturi. Sucurile bogate în cofeină sunt asociate cu apariţia ADHD-ului, tulburări ale somnului, lipsa puterii de concentrare şi compromit sănătatea oaselor, din cauza cofeinei conţinute. "Părinţii ar trebui să fie conştienţi de influenţa potenţial negativă pe care o are cofeina asupra calităţii somnului unui copil. Astfel de băuturi mai pot distruge şi ficatul", precizează doctorul William Warzack.

Studiile de specialitate au arătat că micuţii care beau băuturi de tip cola, de cel puţin două ori pe zi, au oasele fragile. Oamenii de ştiinţă nu au putut depista cu exactitate mecanismul prin care aceste sucuri afectează densitatea osoasă. Se pare că unul dintre motive este faptul că aceste băuturi înlocuiesc consumul de lapte sau sucuri naturale, lichide esenţiale pentru buna dezvoltare a copiilor. Un alt motiv ar fi conţinutul ridicat de cofeină. Citiţi mai mult despre bolile la care sunt expuşi copiii care beau cola pe www.gandul.info