Style

La jogging in pauza de pranz

18 dec 2009 295 afişări
Din aceeaşi categorie

Este vorba despre manageri, oameni de afaceri si, in general, toti cei care sunt legati de un birou 10 ore pe zi sau mai mult, cei care traiesc in sedinte si power-lunch-uri, care au intalniri cu familia dupa programarile secretarei si care, pentru a avea timp de sport, cineva ar trebui sa inventeze cea de-a 25-a ora a zilei.

Si totusi, cativa au reusit sa darame mitul conform caruia un om ocupat nu poate face miscare. Cum? Facand sport in timp ce merg spre birou, incheie un contract, sunt la un pranz de afaceri sau se intalnesc cu familia. Dragos Balan are propriul business - casa de productie si creatie tipografica GT (Grafica si Tipar). Si mai are foarte putin timp liber. Cu toate astea reuseste sa faca antrenament fitness si cardio in fiecare sambata, iar duminica antrenament la polo. "Practic polo pe apa la o echipa de masters care se numeste Master Polo Club si este initiativa unor fosti poloisti. Se organizeaza turnee atat in tara, cat si in strainatate. Pentru mine este un prilej de descarcare nervoasa si incarcare energetica pentru luptele din ce in ce mai grele din zona de business. Mi-ar placea sa calaresc si sa trag cu arma la poligon. Planuiesc sa fac asta candva", spune Dragos Balan.

Adrian Nanulescu este business to business director la Orange Romania. Pentru el ziua incepe la 6 dimineata pentru ca la ora 7 sa fie deja in drum spre birou. Pe bicicleta. Fie ca este iarna sau vara, soare sau ploaie. In pauza de pranz alearga sau pedaleaza. Iar seara inventeaza jocuri "aerobice" in parc alaturi de fiul sau. In plus practica triatlon. "Anul viitor ma pregatesc pentru Half Ironman, trei triatloane olimpice si doua semimaratoane", povesteste Nanulescu. Are si o "pasiune" de timp liber - inotul. Daca pentru restul activitatilor exerseaza zilnic, inot face doar vara. Dar asta numai pentru ca iarna merge la schi.

Pentru cei mai putin experimentati exista intotdeauna varianta antrenorului personal, care, pe langa faptul ca va invata metoda corecta de a face sport, o face si repede, ceea ce va ajuta sa castigati si putin timp in plus. Antrenorul poate crea programe personalizate, poate oferi o buna motivatie, stie exact ce exercitii va trebuie, va fi prezent la fiecare antrenament si nu va renunta pana nu se ating obiectivele. "Un procent insemnat dintre oamenii de afaceri ce fac in mod deosebit munca de birou au probleme cu greutatea, acuza dureri de spate si probleme cu articulatiile", spune Diana Oprea, campioana mondiala la fitness (la Campionatul Mondial din 2006) si instructoare la sala One Fitness. Pentru acestia "trebuie sa cream antrenamente specifice. Nu exista o reteta standard, totul trebuie personalizat", continua Oprea. Pana la urma nici nu e atat de greu. Un exemplu bun este "un director dintr-o companie de telefonie mobila din Romania. Avea toate problemele descrise mai sus. Dupa 6 luni de antrenamente a ajuns la o greutate normala, si-a schimbat stilul de viata si in acelasi timp a fost avansat".