Style

LG GW620 - Android pentru toata lumea

25 mar 2010 235 afişări
Din aceeaşi categorie
LG GW620 - Android pentru toata lumea

Un device care putea indeplini nevoile de baza in materie de comunicare ale utilizatorilor la un pret acceptabil. Nu-i asa? Iata ca duo-ul LG-Orange recidiveaza si, in aceasta primavara ne-au adus la acelasi pret pe placul tuturor un telefon cu Android, ecran tactil si tastatura qwerty. Un telefon care se adreseaza tinerilor dinamici si activi, avizi de socializare online, care au nevoie de un smartphone relativ puternic si cu functii extinse, dar care sa nu-i arda prea tare la buzunar. A fost lansat printr-o campanie extraordinara chiar in mediile pentru care este facut, pe internet, prin intermediul retelelor sociale Twitter si Facebook sau prin intermediul blogurilor, atragand in acest fel curiozitatea tinerilor si poate nu numai a lor.

Are un aspect simplu, elegant, o combinatie de culori neutra, echilibrata, placuta privirii. O constructie solida, cu materiale de calitate, o combinatie de metale si plastice foarte frumos conturata, asezate intre linii curbe, fluide. Slide-ul se deschide ferm si precis, fara jocuri ale mecanismului. Chiar daca are o tastatura Qwerty ascunsa, dimensiunile lui sunt destul de compacte, fiind un telefon usor de purtat chiar si intr-un buzunar mai stramt.

Android-ul castiga din ce in ce mai mult teren pe piata smartphone-urilor. Popularitatea sa este datorata fiabilitatii de care a dat dovada inca de la inceput, modului in care se pliaza la nevoile utilizatorului de ecran tactil, dar si faptului ca este un software open-source pe care dezvoltatorii pot crea aplicatii si utilitare. Putem spune ca sistemul de operare mobil al celor de la Google a devenit o garantie a calitatii unui smartphone.

Partea de telefonie, de comunicare prin voce, devenita parca o functie aditionala si secundara la un astfel de echipament, a functionat in parametri normali, fara pierderi de semnal sau blocari. Mici probleme am intampinat din partea difuzorului care la volum mai puternic distorsioneaza. Mi-a placut optiunea oferita de Android prin care putem bloca apelurile oricui din lista de contacte. Ecranul de 3 inchi este destul de mare pentru vizualizarea in conditii confortabile a unei pagini de web. Afiseaza culori vii, expresive si vesele, iar unghiul de vizualizare este decent. Totusi, in lumina puternica are tendinte reflexive si pierde din luminozitate. Am remarcat precizia si rapiditatea functiei de autorotire a acestuia, din pozitie verticala in cea orizontala si invers. Tastatura Qwerty este garantul comunicarii rapide, eficiente. Tastele sunt destul de mari, astfel ca dupa o mica perioada de acomodare pot deveni instrumentele unei tastari confortabile Pentru o navigare rapida pe internet, pentru un transfer al datelor eficient, avem la dispozitie atat 3G-ul pentru momentele in care suntem departe de birou sau casa, cat si conexiunea Wi-Fi, utila pentru limitarea traficului mai scump al datelor mobile. Autonomia asigurata de catre baterie este una decenta, de aproximativ 3 zile, timp in care l-am utilizat pentru browsing pe internet prin conexiunea 3G, pentru convorbiri, dar si pentru diverse teste cu camera foto. Lipsa unei game de sine statatoare de camere foto este compensata de catre cei de la LG pe telefoanele lor mobile. Avem de-a face cu o camera cu senzor de 5 MP, cu zoom digital de 4x, autofocus si blit, alaturi de setari destul de stufoase. Rezultatele foto sunt decente, clare si pline de culoare, dar cele video dezamagesc printr-o rezolutie prea mica pentru vremurile HD pe care le traim, doar 320 x 240 pixeli.

Daca exteriorul telefonului pare unul cat de cat serios, meniul este intr-un puternic contrast cu acesta. Teme vesele, pline de culoare, wallpaperuri si iconite simpatice pun si mai mult in valoare calitatea ecranului. Meniul LG este intuitiv, bine structurat, usor de parcurs si de utilizat, fiind mai logic organizat fata de cel al Androidului. Am remarcat browserul de internet cu suport Java, SNS-ul, o aplicatie cu ajutorul careia administram conturile de Facebook, Twitter sau Bebo si editorul video cu care putem crea diverse colaje cu filmarile si fotografiile realizate, direct pe telefon, pe care le putem urca apoi pe internet.

LG-ul GW620 este un smartphone care poate inlocui cu succes un laptop pentru perioade scurte pentru ca avem la dispozitie cam tot ceea ce am avea nevoie atat in materie de comunicare vocala sau scrisa, cat si pentru informare sau divertisment. La pretul sau mic putem spune ca este un telefon cu Android pe care si-l poate permite oricine.

Il gasim la Orange cu preturi incepand de la 59 euro cu TVA inclus, recomandarea fiind achizitionarea impreuna cu un pachet cu trafic de date inclus.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Ecran: 3 inchi, rezolutie 320 x 480 pixeli

Camera foto: 5 MP

Slot SDHC: Da, pana la 32 GB

Dimensiuni: 109x54.5x15.9 mm

Greutate cu baterie: 139 grame

SO: Android Cupcake 1.5

Valoare SAR: 0,819 W/kg

Concluzii

Pro

Contra