Arts & Design

Liu Bolin - "Omul care nu este acolo" sau cum să te pierzi în peisaj când guvernul nu te vrea - GALERIE FOTO

04 feb 2011 63 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie

Liu Bolin, un artist chinez, uimeşte lumea cu talentul său în camuflaj, reuşind să devină aproape invizibil în faţa unui raft de supermarket sau într-o pădure, scrie Daily Mail.

Chinezul apare în faţa unui raft cu băuturi într-un supermarket din Beijing, iar privitorilor le este destul de greu să îi distingă silueta printre sticlele de răcoritoare.

În altă imagine, artistul pare că face parte dintr-o imensă sculptură a unui dragon dintr-un parc.

Artistul declară că scopul muncii sale este acela de a arăta că orice om poate dispărea în peisajele de astăzi.

"Pictura mea de camuflaj a început după ce campusul de artă în care lucram a fost închis de guvernul chinez. Rezistenţa mea în faţa puterii guvernului m-a făcut să experimentez viaţa oamenilor fără statut social, fără loc de muncă, fără familie, fără venituri", declară Liu Bolin. Picturile încremenite în peisaj "vor să arate că putem dispărea cu toţii în lumea producţiei de masă de astăzi".

Conform publicaţiei, Bolin trebuie să petreacă ore întregi perfecţionându-şi poziţie astfel încât să se camufleze perfect în peisaj, doi asistenţi trebuind să picteze pe hainele acestuia ceea ce se vede în spatele lui.

Bolin are un portofoliu impresionant la care a lucrat ani de zile. Puteţi vedea toate lucrările acestuia pe site-ul Eli Klein Fine Art.