Style

Logitech HD Webcam C310 - Videochat High Definition

30 sep 2010 147 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie

Comunicarea prin intermediul internetului, prin serviciile de videochat, este mai ieftină decât cea telefonică, plus că îi şi vedem pe interlocutorii noştri. Este o soluţie utilă atât în mediile de business, pentru videoconferinţe, cât şi în cele private, fiind un mijloc util şi la îndemână pentru păstrarea legăturii cu membrii familiei sau prietenii aflaţi departe. Logitech vine în ajutor cu noul model de cameră web, C310, una care poate surprinde imagini video la rezoluţii High Definition de 1280 x 720 de pixeli. Pentru afişarea unei astfel de rezoluţii în transmisiile video este nevoie doar de o conexiune broadband existentă în majoritatea firmelor, dar şi a caselor noastre, ţinând cont de nivelul ridicat al penetrării internetului în România.

Am remarcat construcţia sim plă, fără ele mente de con trol exterioare, totul realizându-se din software-ul dedicat. Software-ul este simplu şi intuitiv. Prin intermediul lui putem controla calitatea imaginilor foto, maxim 5 MP, sau a celor video, maxim 720p, putem înregistra, aplica diverse efecte haioase, chiar putem face zoom digital la nevoie. În modul avansat putem regla luminozitatea, expunerea, contrastul, intensitatea culorilor, dar, mai eficient, ne putem lăsa pe mâna tehnologiei RightLight care ajustează aceşti parametri în funcţie de ambient. Amintesc şi de funcţia automată de urmărire a feţei, care face zoom în funcţie de distanţa la care ne aflăm faţă de cameră. De asemenea, are încorporat un microfon care captează un sunet clar, chiar şi de la distanţă.

Cred că este mai simplu de aşezat pe birou, la baza monitorului, decât de ataşat ramei acestuia. Nu are un sistem de prindere extraordinar şi poziţia ar fi instabilă în acest caz.

Este compatibilă cu majoritatea aplicaţiilor de videochat cunoscute, cum ar fi Skype, Yahoo Messenger, Windows Live Messenger sau Gmail Voice. Să nu uităm de aplicaţia proprietară Logitech Vid care poate asigura gratis, printr-o interfaţă web, video întâlniri între posesorii de camere Logitech, aceasta având deja peste un milion de utilizatori.

Camera Web HD C310 este disponibilă şi în România la un preţ de aproximativ 40 de euro.
www.imidoresc.ro