Arts & Design

Magazinul din insule

18 nov 2010 145 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Magazinul din insule

DecoMagique este primul magazin din Bucureşti care aduce obiecte de design interior lucrate manual de băştinaşii din insulele Indoneziei, doar cu materiale naturale.
În magazin se află de la mese peste care s-a aplicat coajă de ou pisată, vaze acoperite cu frunze de bananier şi inele de bambus (de la 70 de lei până la 300 de lei) până la canguri din ratan şi cufere din lemn de mahon sculptate şi apoi accesorizate cu sidef. Toate obiectele din magazin te îndeamnă să le atingi imperfecţiunile ce atestă lucrul manual.

Şi chiar să le adulmeci, fără să pari un ciudat, pentru că în magazin există şi oglinzi cu rame în care au fost inserate batoane de scorţişoară aromate sau lumânări cu suport din cuişoare. Pe site-ul magazinului oferta se extinde la mobilier realizat din lemn de tec şi mahon pentru casă şi grădină.

De altfel site-ul (www.magdeco.ro) a existat încă dinainte de lansarea "offline" a magazinului din Mario Plaza. În perioada în care DecoMagique exista doar pe internet vânzările proveneau în proporţie de 60% din online şi 40% din alte surse cum ar fi târgurile de mobilier sau expoziţiile de cadouri.

Acum magazinul propriu-zis este cel care produce 85% din vânzări. E greu să pleci din magazin fără măcar o lumânare acoperită în bambus (60 de lei), o figură de lemn pictată pe insula Java în tehnica Batik (260 lei) sau o vază de teracotă şi coajă de ou de raţă (210 lei). Pe lângă acestea, în magazin se găsesc şi seturi de ceramică japoneză şi cafea Kopi Luwak despre care se spune că este cea mai exclusivistă din lume.
Şi dacă shoppingul devine obositor, în faţa magazinului DecoMagique sunt amenajate două scaune şi o masă realizate din stuf şi lemn de mahon, mai potrivite pentru o plajă privată sau pentru o terasă din Bali decât pentru Bucureşti, dar suficient de comode pentru a vă putea folosi de ele.