Arts & Design

Mobilitate, business si un pic mai mult

05 mar 2009 33 afişări
Din aceeaşi categorie
Cei de la Research In Motion au fost printre primii care au inteles importanta unei comunicari eficiente intre partenerii de afaceri sau intre colegii aceleiasi firme si au si creat un terminal mobil care sa fie de folos in acest sens prin asigurarea comunicarii electronice prin e-mail, facil si in timp real, in conditii de mobilitate maxima si nu in ultimul rand, prin asigurarea sigurantei datelor transmise.
De curand a fost lansat si la noi noul BlackBerry 8900 Curve, disponibil in parteneriat cu Orange Romania. Fiind un telefon destinat cu precadere mediilor de afaceri unde comunicarea scrisa este un element principal, iar nevoia de acces la e-mail sau la ultimele informatii este vitala, aduce totusi si noi facilitati si optiuni care ii largesc aria de activitate. Au creat un telefon care se adreseaza atat celor din zona de business prin aplicatiile standard de comunicare scrisa, dar lasa loc si altora, cum ar fi cei din tanara generatie, sa il placa si sa il adopte prin designul placut si nu in ultimul rand prin atat de atragatoarele optiuni multimedia.
De la prima vedere iti dai seama de scopul lui - comunicarea prin orice mijloc existent la ora actuala, internet, e-mail, sms, mms, mesagerie instanta sau vocal. Designul, imbinarea culorilor si materialele din care este construit inspira calitate, eleganta, dar si ceva nou. Ii sta foarte bine atat in buzunarul unui costum elegant, dar "se asorteaza" si la o tinuta mai casual. Este un telefon cu o tastatura full qwerty cu linii curbe si fluide, construit din materiale de calitate care se vad si se simt la atingere. Nu e nici prea mare, nici prea mic, nici prea greu, nici prea usor si incape confortabil si fara sa deranjeze in aproape orice buzunar.
Layout-ul tastaturii, aranjarea si functionarea sunt asemanatoare ca si la celelalte tipuri de BlackBerrry. Trackball-ul este la fel de fin la atingere si la fel de usor de utilizat si ne asigura controlul absolut asupra miscarilor de care avem nevoie in orice program.
Are unul dintre cele mai bune ecrane, culorile fiind vii, contrastul si rezolutia excelente. Continutul afisat se vede clar in lumina puternica, iar unghiurile de vizualizare sunt destul de largi. Meniul este colorat si vesel cu iconite simpatice, dar totusi aranjate riguros si geometric. Am remarcat autonomia bateriei care a durat cam 3 zile la o utilizare normala cu convorbiri si receptionare e-mailuri, dar si cu browsare de pagini web. Pe partea de telefonie a functionat fara probleme de receptie a semnalului, iar convorbirile pe care le-am purtat au decurs in parametri normali. Conexiunile prin bluetooth sau prin wireless s-au realizat usor, tastatura fiind de un mare ajutor la scrierea parolei kilometrice a access point-ului.
La baza ramane acelasi terminal dedicat serviciilor de comunicare scrisa prin SMS, MMS si in special al celor de e-mail. E-mailurile primite au ajuns aproape instantaneu. Incarcarea diverselor atasamente dureaza un pic mai mult pentru ca suntem limitati de conectivitatea Edge, acest telefon neavand din pacate suport 3G. Cu ajutorul lui se pot deschide atasamente de tip office (doc, xls, ppt, pdf) sau cele multimedia cum ar fi jpeg-urile sau mp3-urile. Chiar si cu Edge, paginile de web se incarca destul de repede. Este un browser axat in principal pe paginile HTML simple, fara suport de flash, lasand la vedere in special textul si fotografiile simple.
Pe langa serviciile de e-mail, sunt preinstalate doua softuri de mesagerie instant - Yahoo Messenger si BlackBerry Messenger.
Pe partea de GPS cine ne putea insoti daca nu bine cunostul Google Maps? Harta Google impreuna cu GPS-ul incorporat mi-au aratat exact pozitia mea in oras. Telefonul a mai venit preincarcat si aMaze, un softulet care afiseaza pe langa pozitia pe harta si conditiile climaterice. Nici nu stiu daca exista alte softuri dedicate de GPS cu harti digitale in intregime pentru BlackBerry.
Player-ul multimedia este simplu si functional avand totusi egalizor pentru alegerea sound-ului preferat. Are suport pe partea audio pentru cunoscutul MP3, iar pe cea video pentru MPEG4, H.263, DivX, XviD si WMV. Cu acelasi player se pot rula si organiza melodiile si videoclipurile stocate, dar si ringtonurile, fotografiile si inregistrarile vocale.
Camera foto are un senzor cu o rezolutie de 3.2 megapixeli. Am remarcat distanta foarte mica de la care aceasta camera face autofocus, aproximativ 2cm, cu rezultate clare. Filmele obtinute au o rezolutie maxima de 240x180 si nu exceleaza in calitate.

Pro
- design placut, calitatea functionarii
- tastatura qwerty usor de utilizat
- autonomia bateriei
- serviciile de e-mail care functioneaza fara repros
 
Contra
- nu are conectivitate 3G
- browser de internet limitat.
 
Il gasim in oferta Orange de la 229 Euro cu TVA inclus.

Review-ul complet il puteti citi pe http://www.imidoresc.ro