Style

New York are cea mai complexă reţea de metrou din lume. Vedeţi aici top 10 al celor mai mari sisteme de metrou din lume - GALERIE FOTO

14 iul 2011 3574 afişări de Traian Terzianm
Din aceeaşi categorie

Chiar dacă nu este cel mai curat, iar în unele zone lipsesc facilităţi precum aerul condiţionat sau informaţii în format electronic referitoare la timpul de aşteptare a trenurilor, cel mai mare şi mai complex circuit de metrou din lume este cu siguranţă cel din New York, informează site-ul BusinessInsider.com.

Acest sistem subteran este asa de mare încât unele tronsoane de şină sau tunel sunt mereu în reconstrucţie, însă cu toate acestea oraşul creşte costul biletelor pentru accesul la cei 1062 de kilometri ai circuitului. Un abonament pentru 30 de zile a ajuns să coste 104 dolari, reţeaua subterană fiind una dintre cele mai scumpe din lume.

Pe locul doi se află circuitul metrourilor din Londra numit London Tube care are în total 400 de km iar preţul unui abonament lunar este de 173 de dolari iar locul trei este deţinut de metroul din Chicago unde un abonament lunar la metrou costă 86 de dolari, circuitul având o distanţă de 360 km.