Style

Ora de vară la Parmigiani

24 iun 2010 40 afişări
Din aceeaşi categorie

Globe-trotterii pot ajusta ora locală sau ora la destinaţie în orice moment, deoarece cele două afişaje sunt complet independente unul de celălalt.

De asemenea, ora în cel de-al doilea fus orar poate fi potrivită "la minut", ceea ce permite sincronizarea completă cu ora locală şi pentru acele ţări care au diferenţe de jumătate de oră sau chiar 45 de minute faţă de GMT (ca de pildă Nepal - trei sferturi de oră sau India, Afganistan, Iran - 30 de minute).

Aceste operaţii sunt foarte simplu de efectuat, deoarece manufactura a dotat ceasul cu două coroane, situate pe flancul drept al carcasei: una e folosită pentru alegerea fusului orar, iar cealaltă pentru încărcarea mecanismului, pentru potrivirea datei şi a orei locale.

De asemenea, Tonda Hémisphères are două indicatoare zi/noapte, unul pentru ora locală, iar celălalt pentru cea de-a doua zonă orară pe unde ajunge purtătorul, asta pentru a evita orice posibilă confuzie.

Acest model Hémisphères din oţel este disponibil, în premieră, în noua carcasă Tonda, a cărei formă pune în valoare mai bine cadranul, oferind o perspectivă mai generoasă şi o lizibilitate sporită. Modelul include şi secundă periferică (în dreptul orei 6), dată (în dreptul orei 9), ceasul a fost proiectat şi realizat în întregime în atelierele Parmigiani, iar calibrul este automatic - PF 337.

www.despreceasuri.ro