Gastronomie

Pe cai!

10 feb 2011 146 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
 Pe cai!

Weekendul trecut Clubul de Echitaţie Equestria, cel mai nou club de călărie de lângă Bucureşti, a organizat un concurs de echitaţie indoors, la Tâncăbeşti, Snagov. În cele trei zile de competiţie au participat 80 de călăreţi din toată ţara, iar în sală s-au perindat zilnic, în medie, 200 de spectatori. Tribunele au fost ocupate în întregime, iar restaurantul a funcţionat la capacitate maximă, semn că s-a deschis sezonul.

În februarie cluburile de echitaţie încep deja să se pregătească pentru sezonul competiţional şi cel comercial prin organizarea de evenimente şi investiţii noi. Clubul Equestria oferă de exemplu pentru clienţii săi, pe lângă concursuri şi cursuri de călărie, şi două biblioteci, una clasică şi una video, pentru cei care vor să afle mai mute lucruri despre cai sau un magazin cu produse de echitaţie. Aici se găsesc de la produse cosmetice pentru cai până la echipamente pentru călăreţi. O şedinţă de echitaţie la Equestria costă 65 de lei pentru o jumătate de oră sau 100 de lei pentru o oră.

Chiar dacă centrele de echitaţie nu-şi vor deschide terasele decât pe la sfârşitul lui martie, "când se va mai încălzi", unele cluburi au amenajat restaurante sau terase închise pentru pasionaţii de călărie care au început să ia cursuri de echitaţie de pe acum pentru ca în sezonul cald să se poată plimba prin pădure. De exemplu, clubul Arkadia a deschis pentru clienţii săi, de doar trei săptămâni, un restaurant cu specific franţuzezc în care încap 150 de persoane. Tot la Arkadia, pe 18-22 februarie, este aşteptat un antrenor polonez de renume care va preda cursuri de dresaj şi obstacole. Clubul Arkadia Horse se află în comuna Snagov, satul Ciofliceni. O şedinţă de echitaţie care durează o jumătate de oră costă aici 50 de lei, iar o şedinţă de 45 de minute, de sărituri, pentru profesionişti, costă 100 de lei.

Şi alte cluburi de echitaţie se pregătesc de sezon, ca de exemplu Regatul Cailor din Adunaţii-Copăceni care va avea gata în curând un teren outdoor pentru concursuri internaţionale. Multe centre încă hibernează în manejul acoperit, însă clienţii sunt aşteptaţi să vină să se pregătească pentru sezonul cald şi pentru lungile plimbări la marginile pitoreşti ale Bucureştiului.