Arts & Design

Pentru cunoscatori

11 mar 2010 69 afişări
Din aceeaşi categorie
Pentru cunoscatori

Colectionarii, artistii, muzeele si galeriile vor fi interesate sa afle ca atelierul de print Square Media a lansat oficial in Romania procedeul de imprimare Digigraphie.

Digigraphie este lucrarea imprimata pe o hartie certificata Epson. Lucrarea este numerotata si semnata de catre artist, stampilata de atelierul de productie si insotita de certificat de calitate.

Alaturi de garantarea rezistentei culorilor si a suportului (conform testelor intre 60 si 100 de ani), se garanteaza si reproductibilitatea in conditii tehnice identice. Mai pe scurt, Digigraphie garanteaza calitatea pozelor pe termen lung.

Fotograful Nicu Ilfoveanu, care a castigat anul acesta marele premiu al Bancii Centrale Europene, la concursul anual de fotografie organizat anual ce BCE inca din 2004, a folosit imprimarea Digigraphie pentru seria sa de fotografii Steampunk Autochrome, ce au fost expuse la Muzeul National de Arta Contemporana.

Reprezentantii Square Media spun ca se asteapta ca procedeul de imprimare sa fie mai mult folosit de artisti pentru propriile lucrari, dar se incearca si o abordare a muzeelor din Bucuresti.

Un print Digigraphie costa in jur de 300 de lei, depinde insa de marimea si calitatea hartiei folosite.