Ceasuri & Bijuterii

Pentru pasionaţii de artă, bijuterii şi mobilier vechi

16 sep 2010 140 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Pentru pasionaţii de artă, bijuterii şi mobilier vechi

Pe strada Regina Maria nr.18 s-a deschis săptămâna aceasta un spaţiu care uneşte o galerie de artă, un anticariat, o expoziţie de bijuterii, un laborator de expertiză şi un atelier de restaurare de mobilier şi artă. Spaţiul se numeşte European Art Gallery şi este un proiect iniţiat de Radu Boroianu şi Mihai Covaci. Momentan galeria găzduieşte 30 de lucrări ale pictorului Nicolae Maniu, poate cel mai bine vândut pictor român de pe piaţa mondială. Majoritatea lucrărilor din expoziţie sunt realizate special pentru galerie şi au preţuri speciale pentru România, artistul scăzându-şi cota de piaţă cu aproximatix 25%. Astfel o lucrare de dimensiuni mari costă 40.000 de euro (de la 60.000 de euro), iar tablourile mai mici costă 4.000 de euro.

De altfel galeria îşi propune să promoveze doar artişti contemporani cunoscuţi mai mult în afară decât în România, printre aceştia enumerându-se pe viitor Răzvan Ionescu, Clanul Ilfovenilor, Ovidiu Simionescu sau Dorel Topan. Alături de lucrările lui Maniu în galerie se găsesc şi alte tablouri ca de exemplu opera ce aparţine şcolii austriece - Sat austriac, realizată în 1859 şi care costă 10.000 de euro. În cele 3 încăperi ale galeriei-anticariat se găsesc şi piese de mobilier din secolele trecute ca de exemplu comoda în stil Regence din secolul XVIII care costă 30.000 de euro şi este cea mai scumpă piesă din galerie, statuete şi ceramică - un vas de porţelan din secolul XIX care costă 4.000 de euro.

La subsol au fost amenajate un laborator de expertiză dotat cu ultimele tehnologii şi un atelier de restaurare pictură şi lemn. Clienţii care doresc să vadă procesul de restaurare din atelier vor putea asista la travaliul restauratorilor.

Tot în European Art Gallery sunt expuse şi bijuterii "Madlook" realizate de gemologul şi designerul de bijuterii Mariana Ion Xidarakou care, înainte de a se retrage în împrejurimile Muscelului, a lucrat mai mult în Statele Unite.

European Art Gallery se va extinde printr-o galerie de artă şi în centrul medical Sanador din strada Sevastopol. Spaţiul dedicat artei şi socializării va găzdui lucrări semnate de tineri artişti contemporani.