Style

Ploprof revine

22 iul 2009 35 afişări
Din aceeaşi categorie

Mai ales pe timp de criza, cea mai sigura strategie pentru companiile orologere este relansarea unor mega hituri din lunga lor istorie - faptul ca modelul respectiv a avut un succes fulminant asigura si interesul publicului actual, iar cu aceasta ocazie brandul poate scrie multa literatura despre imbinarea atat de fericita intre designul vintage, clasic, nemuritor si noul mecanism, mult mai precis, mai tehnic, mai inspirat.

De data aceasta prezentam un „remake" Omega - Seamaster 600, un ceas pentru scufundari poreclit Ploprof, dupa scafandrii profesionisti francezi, adica „plongeurs professionnels". Versiunea noua si imbu natatita se numeste Co-Axial Ploprof, adica un model echipat cu calibrul Co-Axial 8500 si etans pana la o adancime de 1200 de metri. Fiind un ceas pentru cei care chiar fac scufundari (desi probabil va fi purtat si numai pentru ca „da bine") noul Ploprof are mai multe caracteristici tipice acestei categorii. Coroana este plasata in dreptul orei 9, dedesubtul unui buffer de protectie, pentru a nu fi actionata din greseala. Indicatorul orar poate fi actionat separat (datorita structurii Calibrului 8500), pentru a tine pasul cu diferitele zone orare sau pentru a marca trecerea la ora de vara/iarna. In dreptul orei 2 se afla butonul de siguranta care actioneaza luneta, cu un inel portocaliu de aluminiu. Prin apasarea butonului, luneta poate fi rotita in ambele directii, iar apoi este ferm blocata in pozitia dorita, eliminand riscul unei actionari accidentale in timpul scufundarii. Ploprof are si o valva automatica de heliu, plasata pe laterala carcasei, in dreptul orei 4, care permite eliminarea atomilor de heliu in timpul decompresiei. Cadranul negru lacuit contrasteaza cu orele marcate prin straturi albe de SuperLumiNova, iar minutarul supradimensionat, foarte important pentru scafandri, e realizat din aluminiu portocaliu si acoperit la randul sau cu SuperLumiNova. Data apare in dreptul orei 4.30.

Cureaua vine atat in versiunea „normala" cat si cu o extensie de 26mm, pentru ca ceasul sa poata fi purtat la costumul de scafandru.

Calibrul 8500 a fost lansat in 2007, la 117 ani de la productia primului mecanism indistrializat, si a marcat o revolutie in domeniul orologeriei mecanice. Calibrul e alcatuit din 202 componente, create in-house.

Esapamentul co-axial a fost introdus de Omega la scara industriala in 1999, fiind inventat de maestrul ceasornicar George Daniels. Esapamentul co-axial ofera ceasului o stabilitate optima si ii sporeste performanta. Mecanismul automatic este propulsat de un rotor bidirectional, iar rezerva de functionare este de 60 de ore.

www.ralucabadea.com