Style

Primul ambasador român Breitling

22 iul 2010 135 afişări
Din aceeaşi categorie

Omul de afaceri faimos pentru pasiunea pentru aviaţie şi deţinător a peste 100 de recorduri mondiale era posesorul unui Breitling Emergency, un ceas-instrument ce are încorporat un microtransmiţător care emite semnale pe frecvenţa de urgenţă a avioanelor, şi, ca un făcut, în urmă cu doi ani, când avionul s-a prăbuşit în Nevada, nu purta ceasul care i-ar fi salvat probabil viaţa.

De altfel Breitling, o casă orologeră cu o istorie de 125 de ani, este faimoasă pentru ceasurile dedicate piloţilor, unul dintre icon-uri fiind Navitimer, un model capabil să realizeze toate calculele esenţiale din timpul unui zbor.

"Nouă din zece piloţi poartă Breitling", susţine Peter Kellner, CEO Breitling pentru Europa Centrală şi de Est. Kellner a anunţat marţi la Bucureşti că brandul a ales, în premieră un ambasador pentru România - Cătălin Prunariu, fiul singurului astronaut român, Dumitru Prunariu. Pilotul va purta un Breitling Emergency, supranumit "ceasul care salvează vieţi", creat special pentru piloţi şi echipajele de zbor. În cazul unei aterizări forţate, de exemplu, ceasul transmite un semnal S.O.S. pe o frecvenţă de 121.5 MHz, care poate fi interceptat de echipajele speciale de salvare. Breitling se laudă şi cu propria echipă de acrobaţie, singura echipă din lume formată din civili profesionişti care zboară cu avioane cu reacţie şi care se pregăteşte pentru spectacolele aviatice din Elveţia, Franţa, România, Suedia, Ungaria, Spania, Italia şi Portugalia. Echipa include şapte avioane cu două locuri, L-39 Albatros, folosite şi în antrenamentele militare, iar piloţii de la manşa acestor modele fac parte în general din French Air Force sau Patrouille de France. Cascadoriile sunt incredibile, la viteze de 700 km/h reuşesc să zboare uneori şi la mai puţin de 3 metri distanţă.

Anul acesta Breitling a refăcut designul avioanelor, iar escadrila zboară acum în culori noi, fuselajul fiind vopsit într-o nuanţă de gri antracit, cu aripi şi eleroane negre şi carlinga gri metalic. O machetă a acestui model a fost adusă în premieră în România, în parteneriat cu Cellini, reprezentantul ceasurilor Breitling pe piaţa românească, şi "va decola" pe 31 iulie din Piaţa George Enescu.

Compania a lansat şi un instrument nou dedicat aviatorilor - modelul Chronospace dotat cu cronograf care măsoară până la 1/100 secunde, permite măsurarea timpilor intermediari, alarmă, dublu fus orar cu alarmă independentă, format militar de timp (24 de ore) sau calendar perpetuu. Ceasul este echipat cu un cronometru Breitling SuperQuartz.