După Afaceri

RELOVE, espressoare Nespresso recondiţionate

03 iul 2023 164 afişări de Articol cu conţinut publicitar
Din aceeaşi categorie

Alegerile şi gesturile responsabile ne duc mai aproape de un viitor sustenabil! Prin intermediul programului ReLove, iubitorii de cafea au posibilitatea de a achiziţiona espressoare recondiţionate pentru a se bucura de gustul memorabil al cafelei Nespresso.

„La Nespresso, strategia de sustenabilitate stă la baza promisiunii brandului: să ofere o cafea memorabilă, de cea mai înaltă calitate. Iar aici ne referim la întregul proces: de la cultivare şi recoltare până la prăjire şi măcinare, la momentul degustării şi apoi, dincolo de acesta. Anul trecut, ne-am atins obiectivul ca până la finalul lui 2022 fiecare ceaşcă de cafea să aibă o amprentă de carbon neutră. O parte importantă a acestui angajament o reprezintă extinderea ciclului de viaţă al produselor noastre. Astfel, pe lângă colectarea şi reciclarea capsulelor de cafea utilizate, am căutat modalităţi de a recondiţiona şi recicla espressoarele noastre, oferindu-le o nouă viaţă. Şi astfel, a luat viaţă programul RELOVE“, spune Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso Romania.

Conceptul din spatele acestei inţiative este unul complex. În primul rând, espressoarele Nespresso sunt create pentru a oferi consumatorilor cafeaua preferată timp de aproximativ 10 ani. Designul acestora este unul ecologic, se foloseşte plastic reciclat în componenţa lor, sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar tehnologiile din spate promit o cafea excepţională. De asemenea, acestea sunt setate să se închidă automat la 20 secunde după ce nu au mai fost utilizate.

Pentru espressoarele care au peste 4 ani sau care nu pot fi reparate prin service-ul autorizat Nespresso, recuperarea acestora se face prin intermediul programului Bring Back. Recondiţionarea lor se realizează ţinând cont de toate elementele de siguranţă şi sănătate, dar şi de factorul estetic. Espressoarele trec prin verificări riguroase, părţile defecte sunt înlocuite espressorul este decalcifiat, iar rezervorul de apă înlocuit. Astfel, aparatul este ca nou atunci când ajunge la noul său posesor. Pentru a oferi clienţilor o experienţă completă, am ales şi o ambalare specială care este compusă din produse reciclate, biodegradabile şi reutilizabile.

„Recondiţionând espressoarele şi prelungindu-le astfel durata de viaţă, reducem producţia de plastic şi alte materii prime, precum şi emisiile de CO2, deoarece acestea sunt recondiţionate la un service local. Toate espressoarele sunt aduse la stadiul de conformitate funcţional şi estetic, pentru a oferi aceeaşi experienţă de consum şi calitate inegalabilă a cafelei Nespresso“, povesteşte Ana-Maria Doxan, Business Exectutive Officer Nespresso România.

Programul RELOVE a fost lansat pe piaţa locală în februarie 2022, iar până în prezent, peste 300 de espressoare au fost recondiţionate şi şi-au găsit noi utilizatori prin această iniţiativă.

„Ne bucurăm de aceste rezultate şi lucrăm în continuare la dezvoltarea acestei iniţiative. Alături de infrastructura şi proiectele pentru colectarea şi reciclarea capsulelor, mizăm pe proiectul RELOVE pentru a consolida eforturile noastre locale, astfel încât fiecare ceaşcă de cafea Nespresso să fie o forţă a binelui“, menţionează Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso Romania.

Vă invităm să descoperiţi oferta de espressoare RELOVE pe https://www.nespresso.com/ro/ro/relove sau prin intermediul Centrului de Relaţii cu Clienţii la numărul de telefon gratuit 0800 008 300 şi să vă bucuraţi de o cafea excepţională, cu un impact redus asupra mediului înconjurător.