Arts & Design

Samsung Galaxy S - La soare ne putem uita...

26 aug 2010 51 afişări
Din aceeaşi categorie
 Samsung Galaxy S - La soare ne putem uita...

Are un aspect premium, elegant, cu linii fluide şi este construit din materiale de calitate, o adevărată plăcere vizuală şi tactilă. Datorită grosimii de numai 9.9 mm şi greutăţii de 124 de grame, este uşor de manevrat şi încape fără să deranjeze într-un buzunar strâmt de pantalon.
Principalul său atu este ecranul Super AMOLED şi tehnologia din spatele lui. În primul rând că, la diagonala de 4 inchi, putem spune că este destul de mare şi, alături de rezoluţia de 800x480 pixeli, permite vizualizarea în condiţii mai mult decât onorabile a paginilor de web mobile, a videoclipurilor de pe YouTube sau chiar a fotografiilor. Afişează imagini vibrante, frumos colorate, iar luminozitatea este destul de puternică pentru a-l face lizibil chiar şi în lumina soarelui. Funcţiile sale tactile şi accelerometrul răspund exact şi rapid fiind unele dintre cele mai performante.
Tastatura virtuală are butoanele destul de mari pentru a completa rapid şi fără efort o adresă de web, un user şi o parolă sau pentru a redacta un e-mail chiar şi în poziţie verticală. Interesantă este şi tehnologia Swype, prin care putem scrie fără să ridicăm degetul de pe tastatură. Interfaţa colorată, intuitivă, ergonomică dispune de nu mai puţin de şapte ecrane pe care ne putem aranja aplicaţiile (widget-urile) favorite.
Un alt garant al funcţionării rapide, fluente şi fără blocări este procesorul la 1GHz, inima şi creierul său.
Galaxy-ul S a funcţionat impecabil în orice aplicaţie utilizată, fie în cele dedicate reţelelor sociale, browsării pe internet sau chiar în jocuri. Detaliile tehnice sunt completate de transferul de date la viteze 3G, de Wi-Fi-ul încorporat, de GPS-ul atât de util la orientare sau de Bluetooth-ul utilizat la conectarea cu alte echipamente compatibile, pentru transferul de fişiere.
La un ecran atât de generos, cu o putere luminoasă atât de eficientă, nu cred că aveţi prea multe pretenţii legate de autonomie. Totuşi, cu conexiunile de date active permanent astfel încât clienţii mei de Facebook şi Twitter să fie updataţi non-stop, am avut la dispoziţie aproa­pe 36 de ore de utilizare. Dacă sesiunile de date sunt închise şi utilizatorul se rezumă doar la convorbirile de voce autonomia creşte spre 4 zile.
Este un terminal care poate fi utilizat în orice scop. Android-ul pune la dispoziţie aplicaţii pentru comunicare şi pentru informare prin intermediul internetului, atât pentru divertisment, cât şi pentru sarcini profesionale. Sarcinile serioase, de birou, pot fi susţinute prin aplicaţia ThinkFree cu ajutorul căreia se pot edita şi crea documente Office sau prin compatibilitatea cu serverele de mail Microsoft Exchange. Pe lângă suita Google (Gmail, Maps, Search etc) am mai remarcat clienţii pentru Facebook şi Twitter (prin care putem fi la curent tot timpul cu ce activităţi prestează amicii noştri virtuali), Daily Briefing (un agregator de ştiri al Associated Press, altele meteo de la AccuWeather.com sau cele financiare ale Yahoo! Finance) precum şi Aldiko Ebook (o bibliotecă virtuală prin intermediul căreia se pot descărca cărţi electronice de răsfoit şi citit ulterior).
În memoria internă de 8 GB, expandabilă cu încă 32 de GB prin intermediul unui card microSDHC, poate fi stocată o colecţie impresionantă de muzică în format digital sau chiar videoclipuri HD pentru că este compatibil cu formatele MP3, dar şi cu cele MPEG4, H.263, H.264, WMV, RV, DivX şi Xvid, iar calitatea audiţiei şi vizionării este foarte bună.
Camera foto, un "must-have" pentru smartphone-urile acestor vremuri, care îşi poate dovedi utilitatea atunci când nu te gândeşti, are un senzor de 5Mpix care filmează la rezoluţii de 720p şi la o calitate mai mult decât onorabilă pentru un telefon mobil.
Galaxy-ul S cred că este cel mai puternic smartphone al producătorului coreean şi unul dintre cele mai performante pe piaţă la ora actuală, numărându-şi rivalii pe degetele de la o singură mână.
Poate fi achiziţionat şi din reţeaua Orange la preţuri începând cu 99 euro în funcţie de abonamentul ales.