Ceasuri & Bijuterii

Spa test drive

21 sep 2009 26 afişări
Din aceeaşi categorie

Unul dintre putinele lucruri care nu s-au schimbat sunt cele trei litere magice - SPA, care au intrat in forta in timpul boom-ului economic, iar acum au devenit cu atat mai mult o oaza de relaxare. De exemplu Magnolia Spa, un spa urban aflat pe o strada predestinata - Strada Sperantei. Cand am ales terapia am avut in vedere cateva criterii importante - obligatoriu sa fie antistres, sa se incadreze intr-un buget de criza, iar ritualul sa nu se faca pe graba. Asa am ajuns la masajul cu namol si trandafiri, un ritual care dureaza 135 de minute si care promitea o lista lunga de efecte benefice, printre care stimularea sistemului imunitar, revitalizarea tesuturilor sau restabilirea capacitatilor metabolice si de regenerare celulara.

Pentru ca relaxarea sa fie completa, a contat si modul in care arata locul, iar la Mangolia ai impresia ca ai evadat intr-un hotel design, spa-ul fiind decorat intr-un stil minimalist, dar cu detalii colorate care dau o senzatie energizanta si confortabila. Tratamentul este impartit in doua - 45 de minute de impachetare cu namol si 90 de minute de masaj aromaterapeutic. Namolul nu este din tipul care a devenit faimos pe litoralul romanesc, adica negru si urat mirositor, Magnolia Spa folosind namol extras din mici lagune indepartate, parfumat cu extract de trandafiri. Pe deasupra nici trandafirii nu sunt un soi de rand, ci provin tocmai dintr-un sat mic din Iran. In cateva minute, intreg corpul este invaluit in acest amestec, ca si cand ai purta o armura protectoare pentru jumatate de ora. Una dintre cele mai placute surprize a fost ca in tot acest timp terapeuta mi-a masat capul de parca isi propusese sa alunge tot stresul din prima. Pe jumatate adormita, mi-am concentrat fortele pentru un dus rapid, avand in vedere ca namolul nu se lasa dus cu una cu doua si am revenit pregatita pentru un masaj de relaxare, aromaterapeutic cu ulei de trandafir si iasomie despre care se spune ca revitalizeaza simturile si are efect de regenerare. In tot acest timp se auzea in surdina muzica, fiecare melodie marcand un moment din ritualul masajului. Playlist-ul este realizat chiar de terapeuti si variaza de la Shade pana la melodii portugheze, cu tempo mai alert atunci cand masajul este de energizare si mai lent cand se urmareste relaxarea. Dupa mai bine de doua ore de ritual esti sfatuit sa te acomodezi din nou cu lumea normala si agitata in sala de relaxare a spa-ului, la o ceasca de ceai, cu un mar verde si o gustare asiatica.

In panteonul marcilor veritabile de haute-horlogerie elvetiana, Jaeger-LeCoultre este recunoscuta drept manufactura care s-a indreptat in multe directii si a reusit sa faca istorie in toate, fie ca este vorba de ceasuri de scufundare, ceasuri recunoscute pentru design, ceasuri sport, ceasuri foarte elegante sau foarte complicate. Iar anul acesta s-au implinit 13 ani de cand brandul din Vallée de Joux a mai bifat un nou domeniu de dezvoltare a creativitatii - emailul.