Style

Steve Jobs şi-a demolat casa. La fel ca în cazul produselor Apple, noua "versiune" va fi mai mică. Vedeţi cum va arăta noua locuinţă

18 feb 2011 123 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie

Şeful Apple şi-a demolat casa. Cumpărată în urmă cu aproape 30 de ani, casa construită în 1925 de magnatul american Daniel Cowan Jackling a fost demolată după mai mulţi ani în sălile de judecată pentru a obţine permisiunea de demolare a clădirii istorice.

În locul care acum este acoperit de resturi, şeful Apple plănuieşte să construiască o casă de 8,54 milioane dolari.

Vechea reşedinţă avea 30 de camere, 14 dormitoare şi 13 toalete. Jobs a locuit în casa respectivă timp de 10 ani de la cumpărare, după care a decis să o dea spre închiriere.

Noua casă de familie a şefului Apple va avea o suprafaţă de trei ori mai mică decât casa demolată. Cunoscut pentru atitudinea sa spartană, Steve Jobs vrea să arate că şi condiţiile în care trăieşte pot fi la fel, noua locuinţă nefiind somptuoasă.

"Planurile (noii locuinţe - n.r.) indică o reţinere ieşită din comun pentru o persoană cu o asemenea avere", notează pentru Gizmodo, Christopher Travis, manager al companiei Sentient Architecture şi cofondator al unei companii care dezvoltă software pentru predicţii legate de aşteptările oamenilor la condiţiile mediului.

"Aşa ceva se întâmplă doar când clientul oferă instrucţiuni exacte cu privire la nivelul de confort". "Tendinţa naturală este să se facă o casă cât mai mare. Aş spune că aceste planuri sunt rezultatul direct al cerinţelor speciale ale lui Jobs de a face totul cât mai simplist. Este aproape o clădire Zen, având o simplitate vag orientală".