Style

Arhitectura eco pentru cladiri triste. Cat costa o astfel de fita ?

10 nov 2011 617 afişări de inCont.ro
Din aceeaşi categorie
Arhitectura eco pentru cladiri triste. Cat costa o astfel de fita ?

Acoperisuri terne, care se incalzesc in sezonul calduros si pierd din caldura in timpul iernii. Cam asa arata majoritatea blocurilor din Romania, care ar putea fi acum transformate in adevarata oaze de verdeata. Cel putin asa spun companiile ce instaleaza platforme verzi, care pot scadea temperatura acoperisului unui bloc sau unei case cu pana la 4 grade Celsius.

In Milano, o constructie verde ii uimeste pe localnici. Cu 87 de etaje in inaltime, imobilul este acoperit de 1.000 de plante si copaci care absorb dioxidul de carbon din aer, scrie Financial Times.

Un alt proiect care va fi realizat in Valencia va fi un bloc de locuinte sociale de 12 milioane de euro si care va avea 96 de apartamente si va fi construit pe aceeasi linie verde.

Si in Romania au aparut cateva firme care vor sa inverzeasca blocurile gri, dar si casele romanilor ori diverse locatii din mediul urban. Spre exemplu, cei de la Greenroof au instalat anul trecut, in cadrul unui proiect pilot in Capitala, opt astfel de acoperisuri verzi in statiile de troleu si tramvai. Insa, aceste acoperisuri pot fi "aplicate" pe blocuri si case.

"Functioneaza la fel ca in cazul unui sistem de izolatie termina, iar 3-4 metri patri dintr-un astfel de acoperis asigura oxigenul pentru o persoana zilnic", spune Marian Ceasu, proprietarul firmei. Un acoperis verde cu un substrat de 12 centrimetri poate reduce sunetul cu 40 de decibeli.