Style

Cât de român mai este Călin Rovinescu, şeful Air Canada, omul cu un salariu de un mil. de euro pe an

21 nov 2011 1749 afişări de Alexandra PELE
Din aceeaşi categorie
Cât de român mai este Călin Rovinescu, şeful Air Canada, omul cu un salariu de un mil. de euro pe an

Călin Rovinescu are 55 de ani şi a plecat din România în urmă cu jumătate de secol. Acum este preşedintele şi CEO-ul Air Canada, cea mai mare companie aeriană din ţara care l-a adoptat.

Rovinescu a emigrat în 1961, dar spune că îşi aminteşte cu drag de copilăria petrecută în Capitală. "Am ajuns în Canada la vârsta de cinci ani, alături de familia mea. Încă păstrez amintiri plăcute legate de anii copilăriei, petrecuţi la Bucureşti", a povestit el pentru Gândul. De atunci, el s-a întors o singură dată în ţară, într-o delegaţie a guvernului canadian, din anul 1996. Interviul s-a purtat în limba engleză.

CEO-ul Air Canada nu a mai revenit în ţară, însă a profitat de întâlnirea cu un diplomat român pentru a se pune la curent cu evenimentele din ţară. "Anul trecut, la Ottawa, am avut plăcerea de a mă întâlni cu Elena Ştefoi, ambasadorul României în Canada. Excelenţa sa mi-a relatat despre progresele şi noutăţile din ţară", a precizat el. Citiţi mai multe despre Rovinescu şi România pe www.gandul.info.