Style

Ce face în timpul liber şeful mall-ului cu cele mai mari încasări din România: În 90% dintre weekendurile în care sunt în Bucureşti, vin în mallul Băneasa, fie că am treabă, fie că vin să văd un film sau să mănânc. Băneasa mă defineşte, fără doar şi poate”

02 mai 2016 11945 afişări de Alina-Elena Vasiliu
Din aceeaşi categorie

Când nu e în Băneasa Shopping City, la locul de muncă, Arthur Popa, 38 de ani, directorul general al mall-ului, îşi petrece timpul liber în Bali, alături de soţie. S-a îndrăgostit de Asia şi de mixul pe care îl oferă, iar acum alege cu greu între o vacanţă în Bali şi orice altceva. Doar Delta îl mai încântă aproape la fel de mult la noi în ţară, mai ales că pescuitul se regăseşte pe lista lui de pasiuni. La munte merge în special în România, cu aceeaşi companie, soţia sa, care lucrează de 15 ani în marketing, iar de patru ani conduce propria firmă de consultanţă. Toate weekend-urile şi le petrec împreună şi e fericit să spună că sunt pe aceeaşi lungime de undă când vine vorba de planuri pentru sfârşitul de săptămână.

„Weekendurile sunt family and friends, în măsura în care reuşesc să fac asta. Eu şi soţia mea nu prea plecăm în city-break-uri, decât de maximum două ori pe an. Prin natura meseriei, am nevoie uneori să fac switch off şi aleg să fac asta în Deltă. În weekendurile care nu sunt ocupate de business, mergem în Deltă pentru că e o zonă liniştită. E foarte frumos să te trezeşti la 4 dimineaţa, te îmbraci, te urci în barcă, atunci când se îmbină noaptea cu ziua şi e un pic de ceaţă deasupra Dunării. E o imagine superbă. E linişte şi eşti tu cu gândurile tale. De aceea, şi soţia mea, şi eu preferăm Delta în locul mării.

Sunt pasionat de pescuit, îmi doresc să văd şi alte zone şi experienţe în afară de Delta Dunării, care e unică şi superbă. Totuşi, când ştii că te simţi atât de bine într-un loc, e păcat să-l schimbi pentru alt­ceva. Acolo mă simt bine, mă încarc cu energie pozitivă şi de acolo mă întorc refreshed. Nu pot s-o dau uşor pe altceva.

În concedii mergem în afara ţării şi ne orientăm în special către Asia, pentru că acest continent ne-a câştigat prin mixul de culturi, de tradiţii, de religii. E un continent extraordinar de frumos de explorat. Locul care ne place cel mai mult şi unde putem merge în fiecare an fără nicio problemă este Bali. Am fost şi în Thailanda, Vietnam, Hong Kong, Singapore, Macao, am călătorit mult în Asia. Dar locul cu care ne simţim conectaţi este Bali. Are atât de multe lucruri interesante care te fac să te întorci acolo, încât ne este dificil să-l punem în balanţă cu orice altceva. Am fost acolo de trei ori până acum.

Un lucru unic în Bali, pe care cred că toată lumea ar trebui să-l facă dacă ajunge acolo, este să te duci să mănânci seara, la apus, pe plaja de la Jimbaran, într-unul dintre restaurantele de pe plajă. De asemenea, tot în Bali este un restaurant la care trebuie să ajungi, care se numeşte Cuca, unde găteşte un renumit chef spaniol. E un fusion cu ingrediente locale. Din punct de vedere culinar, e un mix extraordinar.

Noi ne simţim bine în Bali pentru că este un loc în care, dacă vrem să vizităm temple sau să facem un food experience travel două săptămâni de zile, putem face asta, pentru că sunt multe de experimentat.

Iarna, în weekend, mergem la munte la noi, în ciuda traficului. Nu aş renunţa la timpul petrecut în România, mă simt bine aici. Nu aleg să mă duc în Austria. Mă conformez.

Când nu călătorim în weekenduri, mergem la bazin, la sală sau la masaj, pentru că încercăm să avem grijă de noi, în măsura în care reuşim să ne facem timp pentru asta. Mi-e foarte drag să merg la nepoţelele mele, fetele fratelui meu. Mă bucur de fiecare dată să le văd, sunt sufletul nostru.

În 90% dintre weekendurile în care sunt în Bucureşti, vin în mallul Băneasa, fie că am treabă, fie că vin să văd un film sau să mănânc. Băneasa mă defineşte, fără doar şi poate.

În general, îmi place să-mi petrec weekendurile alături de oameni apropiaţi mie şi familiei mele, indiferent de loc. În privinţa alegerii destinaţiilor de vacanţă, după 15 ani de relaţie cu soţia mea, am ajuns la o asemenea maturitate a legăturii dintre noi încât nu mai există o influenţă din partea unuia sau a altuia şi ajungem foarte uşor la un consens, pentru că ne îndreptăm amândoi în aceeaşi direcţie.

În afară de plimbări, când am timp, îmi iau câteva zile libere şi mă odihnesc.“