Style

Mitul burgerului de la McDonald's, care nu a mucegăit nici după şase luni, demontat

06 nov 2010 107 afişări de Adrian Voicu
Din aceeaşi categorie
Mitul burgerului de la McDonald's care nu a mucegăit nici după şase luni, demontat

Pe data de 10 aprilie, artistul fotograf, Sally Davies, şi-a cumpărat un hamburger cu cartofi prăjiţi de la McDonald's cu intenţia de a face un experiment. A lăsat mâncarea afară, timp de şase luni şi a urmărit rezultatul.

După două săptămâni , femeia se aştepta ca mâncarea să înceapă să mucegăiască, însă a fost umită să vadă că aceasta nu prezenta niciun semn că s-ar descompune. Mai curios, este că pe măsură ce săptămânile treceau, mâncarea îşi păstra aspectul pe care l-a avut în ziua în care a cumpărat meniul de la McDonald's.

Recent mitul "burgerului etern" de la McDonald's a fost demontat, dovedindu-se că acesta nu a mucegăit din cauza conservanţilor sau a sării conţinute de acesta, ci ca urmare a metodei de păstrare.

Astfel, site-ul Serious Eats a încheiat un experiment prin care a reuşit să demonstreze că acelaşi lucru se întâmplă cu majoritatea burgerilor, dacă aceştia sunt ţinuţi în aer liber.

În urma analizei burgerilor timp de mai multe săptămâni, concluziile au fost că dacă burgerii au dimensiuni asemănătoare celor de la McDonald's - chiar dacă sunt cumpăraţi de la magazine sau făcuţi în casă - şi sunt ţinuţi în aer liber, aceştia nu mucegăiesc deoarece suprafaţa mare a acestora, le permite să elimine repede umiditatea, neîndeplinind condiţiile necesare instalării mucegaiului.

Spre deosebire de burgerii ţinuţi în aer liber, toţi burgerii care au fost ţinuţi în pungi de plastic au mucegăit, pungile nepermiţând umezelii să părasească bucăţile de carne prăjită.