Style

o firmă nouă într-o casă veche

27 aug 2010 29 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Capital Partners, una dintre primele companii de consultanţă în finanţe de pe piaţă, lansată în 2005, s-a mutat în urmă cu 3 ani într-una din casele de patrimoniu din capitală, construită la începutul secolului 20. De la 3 angajaţi şi 300 de metri pătraţi, Capital a ajuns în 5 ani la 30 de angajaţi împărţiţi în cei 1000 de metri pătraţi ai casei de pe bulevardul Dacia. "Casa e prea mare pentru noi, deocamdată, dar ne-a plăcut şi am închiriat-o", spune Victor Căpitanu, unul dintre cei patru asociaţi care conduc firma.

Clădirea este reprezentativă pentru stilul neoromânesc târziu ce foloseşte tema foişorului şi a loggiei brâncoveneşti. Pentru profani, asta înseamnă că cei de la Capital Partners beneficiază vara de răcoarea unor balcoane domneşti, sprijinite în piloni frumos lucraţi şi că birourile lor sunt "împrăştiate" de la parter până în mansarda-foişor ce susţine acoperişul în ramnificaţii de lemn. Victor Căpitanu are biroul situat într-una dintre camerele imense de la parter, chiar lângă sala principală de conferinţe şi împarte camera cu prietenul şi asociatul său Andrei Diaconescu, pentru că "lucrează mai bine împreună". Designul biroului este modern şi simplu "având în vedere că noi suntem o companie tânără", dar biroul păstrează câteva elemente ce trădează trecutul burghez şi opulent al casei - ferestrele cu arcade imense, acoperite de draperii deschise la culoare, înălţimea tavanului surprinsă de prelungirea candelabrului în stil vintage, iar prin uşa întredeschisă se vede un şemineu din piatră rămas în camera de conferinţe, ca mărturie a unor nopţi proustiene demult apuse.

Holul de primire - păstrează două canapele vechi, restaurate, "moştenite" de companie odată cu casa, care sunt plasate sub scara veche din lemn masiv, un element de patrimoniu în sine.

Masa de lucru din birou - nu reflectă decât imaginea omului de afaceri pentru că e mai mult goală, cu excepţia unui laptop, Blackberry şi iPad. "Îmi place să lucrez cu masa goală, nu am nevoie de nimic pentru că stochez totul pe computer".

iPad - "Trebuie să menţionez că iPad-ul e un tool indispensabil, cu el pot citi presa şi mailurile în maşină în drum spre birou şi apoi spre casă, în avion. Iar în vacanţă şi în timpul liber citesc cărţi de pe el"

Tombstones - pentru neavizaţi, acestea sunt trofeele primite la semnarea unei tranzacţii dintre compania de consultanţă şi client. Capital Partners au încheiat aproximativ 120 de tranzacţii însumând aproximativ 1.600.000.000 de euro, cele mai mari afaceri fiind semnate pentru sume de zeci până la sute de milioane de euro. "Pietrele funerare", în traducere mot à mot, sunt peste tot, pe şemineul vechi şi în biroul lui Victor Căpitanu.