Style

Panerai premiat pentru Eilean

06 mai 2010 52 afişări
Din aceeaşi categorie

Eilean, velierul achizitionat si restaurat de brandul orologer florentin Officine Panerai, a castigat premiul pentru cea mai reusita restaurare a unei ambarcatiuni vintage, acordat de Associazione Italiana Vele d'Epoca, la cea de-a 27-a editie a Trofeului Academiei Navale si al Orasului Livorno.

Eilean a fost construita in 1936 de legendarul santier naval scotian Fife of Fairlie si cumparata de Panerai in 2007, dupa ce fusese descoperita intr-un stadiu avansat de deteriorare in Antigua. Restaurarea a fost incredintata unei echipe de la santierul naval Francesco del Carlo din Viareggio, care a lucrat timp de trei ani pentru a pastra forma si caracteristicile velierului, dar si cea mai mare parte a materialelor folosite la constructie, in urma cu 74 de ani.

Legaturile dintre Panerai si marina italiana sunt foarte vechi, avand in vedere ca in 1936, anul lansarii Eilean, marca florentina crea deja primul prototip al unui ceas de scufundari pentru misiunile subacvatice ale Commander Submarine Group One, al Marinei Regale italiene. Pentru a marca aceasta traditie, Officine Panerai organizeaza, din 2005, Panerai Classic Yachts Challenge, cea mai importanta regatta pentru iahturi vintage.

www.despreceasuri.ro