Style

Topul animalelor-milionar din lume are un nou membru: pisica Tommaso. Cele mai bogate cinci animale din lume

09 ian 2012 716 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Topul animalelor-milionar din lume are un nou membru: pisica Tommaso. Cele mai bogate cinci animale din lume

Lumea are începând de la finalul anului trecut un nou multimilionar, scrie Business Insider. Multimilionar, mai exact cu o avere de 13 milioane de dolari. Dacă aceasta nu este o ştire prea importantă, atunci următorul detaliu o va face: noul milionar este o... pisică.

Tommaso este o pisică maidaneză găsită pe străzile Romei şi care a fost adoptată de milionara Maria Assunta, care a murit la vârsta de 94 de ani.

Assunta, care nu a avut copii, a intenţionat iniţial să doneze banii unei asociaţii pentru animale care ar fi trebuit să aibă grijă de Tommaso, dar mai târziu a decis să lase averea pisicii, urmând să fie administrată de un trust.

Deşi Tommaso este bogat acum, el se află abia pe locul trei în topul celor mai bogate animale.

Gunther IV

Contesa Karlotta Libenstein a Germaniei a lăsat câinelui său, ciobănesc-germanul Gunther III, tatăl lui Gunther IV, o avere de 106 milioane de dolari. Administratorii banilor i-au investit, iar până în momentul în care Gunther IV s-a născut, averea a crescut la 372 mil. dolari. Gusturile câinelui sunt unele rafinate: Gunther IV a cumpărat o vilă de la cântăreaţa Madonna pentur mai mult de 3 mil. dolari şi o trufă albă rară în valoare de 1.500 de dolari.

Toby Rimes

Toby Rimes este un alt milionar care a dobândit averea în mod tradiţional: moştenind-o. Toby Rimes este descendenta unui pudel deţinut de milionara Ella Wendel, care în 1931 i-a lăsat câinelui său 20 de milioane de dolari. Acum averea se ridică la 80 de milioane de dolari, ceea ce a făcut din Toby Rimes al doilea cel mai bogat câine din lume.

Trouble

Trouble, bichonul maltez al Leonei Helmsley a murit în 2011 la vârsta de 64 de ani (de fapt 12 ani câineşti). Trouble era moştenitorul unei averi de 12 milioane de dolari şi era obişnuit cu luxul, din meniu nelipsind crabii sau crema de brânză.

Flossie

Nu toate animalele au averi provenite din moşteniri. Flossie, care a murit în 2010, era câinele pe care actriţa Drew Barrymore l-a adoptat de la un adăpost de animale. Flossie a alertat-o pe Barrymore şi prietenul ei de atunci Tom Green că în căsă izbucnise un incendiu. Barrymore a considerat că Flossie i-a salvat viaţa şi în schimb a trecut în testament că locuinţa de 3 milioane de dolari va rămâne câinelui.