Style

Vraji pe terenul de golf

05 mar 2009 55 afişări
Din aceeaşi categorie
Vraji pe terenul de golf
Julian Robertson, "fostul "Vrajitor de pe Wall Street", e acum proprietarul a doua dintre cele mai bune terenuri de golf din lume, ambele in Noua Zeelanda si ambele construite de el in ultimii 10 ani. Robertson (77 de ani), acum investitor si dezvoltator activ in Noua Zeelanda, detine un adevarat imperiu de lodge-uri, spa-uri, ferme si podgorii, iar de curand a plantat si un camp intreg cu lavanda. Fostul "vrajitor" care manuia actiuni invarte acum pe degete statiuni si terenuri de golf.
Fiul unui director al unei companii textile, Robertson s-a nascut in Carolina de Nord in 1932. A lucrat in armata pana in 1957 si apoi ca agent de bursa. In 1978 si-a dat demisia de la Kidder Peabody si s-a mutat in Auckland timp de 6 luni, fiind in cautarea unui loc linistit unde sa scrie un roman.
Nu i-a reusit, asa ca s-a intors la New York si a inceput sa stranga bani pentru un fond de investitii. In anii '90 a devenit cunoscut drept "Vrajitorul de pe Wall Street" pentru ca Tiger Management ajunsese de la 8 milioane de dolari la peste 22 de miliarde in 18 ani. Fondul a fost inchis in 2000, dar Tiger exista si azi sub forma unui fel de incubator, care gestiona in jur de 26 de miliarde de dolari acum un an. Vrajitorul s-a intors in Noua Zeelanda in 1995 pentru a cumpara o ferma ieftina ca braga. Robertson, a carui avere e estimata la aproximativ 3 miliarde de dolari, e actualmente filantrop si militeaza pentru stoparea incalzirii globale.